Accommodatie

Onbekend

24-8-2019  Jodan Boys VR1-2 tegen Zuidland VR1-2:  6-2 (2-1)

Doel: Dian van Sintmaartensdijk

Verdediging:  Jessie Vorstenbosch (60 min Rosalie), Mijke Poldervaart (30 min Sanne),  Rosalie Poldervaart  (30 min Joyce), Jacky Greaves (45 min Demi E, 60 min Mijke )

Middenveld: Demi Engels (45 min Romona, 75 min Ryanne), Jacqueline Bubberman (45 min Demi S), Tamara van Rooyen

Aanval: Chloë Smolders (45 min Vivianne), Romy Takken, Ryanne Mol (60 min Jacky),

Bank: Sanne Troost,  Demi Smolders, Romona Postma, Vivianne Smulders, Joyce Blom

Op de tribune:  Romy Ouwehand, Julia Wertz, Gwen van Dijk

Coach: Michel Visser en Arnold Engels, Vlag: Henk Nieuwenhuizen, Keepertrainer: Jacob Nieuwenhuizen

Na enkele weken intensief trainen (ook op zaterdag!) konden de vrouwen voor de eerste wedstrijd van dit seizoen afreizen naar Gouda. Het was een erg warme dag en terwijl de fans op de overdekte tribune in de schaduw een waterijsje kregen aangeboden van fans van Jodan Boys, probeerde VR1-2 op het hete kunstgras de sproeiers met slootwater te vermijden. Het werd 32 graden!

Er zouden 18 meiden mee gaan maar uiteindelijk waren er maar 16 paraat. Er waren 3 meiden op de tribune die net terug waren van vakantie respectievelijk waren geblesseerd. Verder waren er ook nog een flink aantal speelsters aan het vakantie vieren en zij waren er dus helaas ook niet bij.

De eerste aanval was voor JB en kwam over rechts. Mijke zat er goed tussen en Dian raapte op. Direct daarna volgde de eerste aanval van Zuidland na een onderschepping door Chloë. Romy T sprintte naar doel maar kwam niet tot een doelpoging. De Zuidlandse vrouwen moesten nog even wennen aan elkaar maar na 5- 10 minuten begonnen ze elkaar redelijk te vinden. We zagen een mooie onderschepping van Romy T op het middenveld waarna een pass volgde op Ryanne. Het subtiele schot werd echter door de keeper doorzien en gepakt. Ondertussen viel JB enkele malen aan, vaak over rechts maar Jessie wist storend, slidend en zelfs vallend een goed schot te voorkomen. Na 17 min probeerde Ryanne een afstandsschot dat net over ging. Een fraaie aanval begon bij Demi E die naar Romy T passte die doortikte naar Ryanne. Zij draaide zich mooi vrij en een snoeihard schot volgde. De keeper hield de bal er met de vingertoppen uit. De corner werd genomen door Ryanne en Romy T kopte richting kruising maar helaas kon de keeper de bal net buiten houden. Daarna was er weer een corner voor Zuidland. Een aanval van JB werd door Rosalie onderbroken en zij gaf een mooi passje aan Demi E die doorpasste naar Romy T. Zij draaide mooi weg van haar tegenstander en een strak schot volgde dat helaas op het dak van doel belandde. Na 26 minuten gaf de keeper van JB een lange bal naar voren. Mijke kopte weg en Rosalie passte naar voren waar Romy T de bal bemachtigde en een steekballetje gaf aan Ryanne. Met haar verdediger op de hielen sprintte zij naar doel en schoot koelbloedig binnen: 0-1. Direct daarna was er opnieuw een mooie aanval van Zuidland: Jacky onderschepte de bal op het middenveld en passte naar Jacqueline. Zij liep diep en gaf vanaf rechts een mooie pass die helaas door JB net over Ryanne heen weg werd gekopt.  In de 30 ste minuut pakte Mijke de bal van een doorgebroken speelster af en passte naar Jacky die richting doel van JB stormde. Helaas vond zij geen vrije speelster en de bal werd door JB onderschept. In de drinkpauze kwamen Sanne en Joyce er in op de plaatsen van Mijke en Rosalie. Na spelhervatting was Zuidland even niet bij de les en JB maakte daar direct gebruik van. Met een mooie beweging passeerde de links midden Tamara en daarna sprintte zij op doel af. Ongehinderd legde zij aan en loste een hard schot. Dian stootte nog weg maar daar stond een geheel vrij staande andere speelster van JB die eenvoudig over de liggende Dian heen kon binnenschieten: 1-1. Een afstandsschot van JB werd door Dian gepakt maar even later brak opnieuw de linksmidden uit. Een lange bal op de linksvoor volgde maar Jacky controleerde en het zwakke schot belandde in handen van Dian. Enkele minuten later ontsnapte de rechtsvoor. Ongehinderd, snel en behendig sprintte zij op doel af en loste een gecontroleerd schot waarmee zij Dian kansloos liet: 2-1. Kort voor rust was er opnieuw balverlies op het middenveld en dit kon achterin niet worden opgevangen. Het doelpunt werd gelukkig afgekeurd wegens buitenspel.

In de rust was Chloë gewisseld voor Vivianne. Romona kwam erin op de plek van Demi E , die ging op de plek van Jacky spelen die er uit ging. Demi S kwam erin voor Jacqueline. Direct na aanvang van de wedstrijd kreeg JB een corner die door Romona werd weggewerkt. Ook bij de volgende aanval van JB stond Romona goed te verdedigen. De druk op Zuidland was groot en Zuidland kwam niet aan voetballen toe. Zuidland was steeds net te laat en kwam nèt dat stapje te kort. De hitte begon zijn tol te heffen? Binnen 10 minuten kwam JB gevaarlijk vrij voor doel, draaide mooi weg van Joyce en schoot van dichtbij raak: 3-1. Een minuut later rolde een ongelukkige bal na een voorzet pardoes in doel van Zuidland: 4-1. Keeperballen van Dian werden altijd alleen aan linksvoor Jessie gegeven. Door de druk van JB werd Jessie telkens in de hoek gedrukt terwijl het middenveld van Zuidland niet goed breed maakte en niet voor de man kon komen. Dat leidde dus telkens tot balverlies.  Na 15 min in de 2e helft werd Jacky gewisseld voor Demi E. Enkele minuten later werd de spits van JB mooi aangespeeld. Zij krulde om Joyce heen en schoot ongehinderd in de linker onder hoek: 5-1. Even later kwamen Mijke en Rosalie er in voor Jessie en Ryanne. Jacky schoof naar de rechtsvoor positie en bracht snelheid en behendigheid mee. Na 20 minuten kreeg JB een corner die door Dian met de vingertoppen werd geraakt en daarna via de kluts en de buik van JB toch in doel belandde: ook frommeldoelpunten tellen: 6-1. JB bleef gevaarlijk, vooral door 2 zeer snelle en behendige middenvelders nr 6 en nr 15 die zich telkens van de Zuidlandse tegenspeler wisten te ontdoen en dan vrij voor doel opdoken. Rosalie ving een keeperbal op met de borst, controleerde en schoot naar Romy T. Zij sprintte op doel af. Jacky liep goed mee maar de pass werd helaas door JB onderschept. Even later wist Romy T opnieuw de bal te veroveren en passte naar Jacky die uitstekend diep ging en een schitterende voorzet gaf aan de vrij voor doel staande Demi S. Zij schoot rechts laag binnen: 6-2. Na 30 minuten moest Romona er wegens blessure uit en kwam Ryanne er weer in, nu op linksmid positie. Zij was daar uitstekend aanspeelbaar voor linksachter Rosalie die nu de keeperballen kreeg aangespeeld. Mijke maakte korte metten met een doorgebroken middenvelder van JB en werkte de bal goed weg. In de laatste minuut kreeg Zuidland een corner die door Ryanne werd genomen. De bal ketste via de lat voor de lijn en uit. Daarna klonk het fluitsignaal en de sproeiers met sloot water schoten weer aan.

Het was een wedstrijd waarin ongelofelijk veel is gebeurd. Een echte oefen wedstrijd met heel veel wissels. Het ziet er voor het nieuwe seizoen veelbelovend uit!

Volgende week zijn de eerste Bekerwedstrijden voor VR1 en voor VR2. We zien er naar uit!