Zuidland verliest nipt in spannende wedstrijd tegen Maasdijk.

Accommodatie

Onbekend

31-8-2019  Maasdijk VR1 tegen Zuidland VR1:  4-3 (3-2)

Doel: Laura van der Wagt

Verdediging:  Jessie Vorstenbosch (75 min Tesse), Mijke Poldervaart,  Sanne Troost, Rosalie Poldervaart

Middenveld: Demi Engels (80 min Tamara), Jacqueline Bubberman, Tamara van Rooyen  (45 min Demi S)

Aanval: Ryanne Mol, José Breukelman (65 min Vivianne), Romy Takken

Bank: Demi Smolders, Vivianne Smulders, Tesse Kooistra

Geblesseerd:  Jacky Greaves

Coach: Michel Visser, Vlag: Henk Nieuwenhuizen, Keepertrainer: Jacob Nieuwenhuizen

Voor deze wedstrijd werd afgereisd naar Maasdijk. Het was alweer warm, maar minder dan vorige week. Helaas was Jacky geblesseerd geraakt en zat dus in de dug-out met haar voet omhoog.

Na 3 minuten was de eerste serieuze aanval voor Maasdijk. Rosalie pakte af en schoot weg maar Maasdijk was snel weer terug: nu met 2 speelsters. Rosalie greep in maar kon het snoeiharde schot niet voorkomen dat gelukkig door Mijke werd geblokt. Na 7 minuten schoot Maasdijk vanaf het middenveld hard op de lat. De bal stuiterde terug het veld in en de rechtsvoor controleerde en schoot hard en laag over de grond terug: 0-1.  Na een fraaie onderschepping op het middenveld werd José aangespeeld. Zij ging alleen op doel af maar werd helaas van de bal gelopen. Jacqueline bleek goed aanspeelbaar voor de verdediging en na een pass naar Demi E belandde de bal bij Romy T. Zij draaide mooi weg van haar tegenstander maar de keeper pakte het schot. Twee maal achter elkaar werd Jessie getest door de rechtsvoor in combinatie met de rechtsmidden. Beide keren redde zij met een goede sliding. Na 20 minuten werd Ryanne aangespeeld. Zij werd door 2 man verdedigd maar draaide zich goed vrij. De keeper was ver uitgelopen en Ryanne probeerde een lobje. Helaas ging de bal net naast. Twee maal achterelkaar probeerde de grote linksvoor nr 3 door Rosalie heen te lopen. De tweede keer gingen beiden hard neer maar de scheidsrechter gaf geen krimp. De bal belandde bij Tamara die vanaf de 16m lijn weg knalde maar daar stond helaas Maasdijk. Een snoeihard schot richting doel volgde maar in een reflex redde Laura door met de vingertoppen uit te tikken. De corner werd door Demi E via een speelster van Maasdijk uit geschoten. Na 28 minuten werd uitverdedigend op rechts de bal verloren en waarna de linksvoor van Maasdijk met Rosalie en Sanne door liep tot links vlak voor doel. Zij draaide een paar keer en na een schijnbeweging stond zij geheel vrij. Vanuit een moeilijke hoek schoot zij scherp onderin: 2-0. Even later pakte Rosalie de bal van haar nr 3 af en passte rechtstreeks naar Romy T. Zij sprintte, gehinderd door 3 speelsters van Maasdijk, richting doel maar het kwam niet tot een doelpoging. Even later gaf de linksvoor van Maasdijk een fraaie voorzet die werd gekopt. Laura raakte de bal met de vingertoppen en via de lat viel de bal weer voor doel. Daar stond een aanvaller van Maasdijk die eenvoudig binnen kopte: 3-0. Na 30 minuten onderschepte Romy T een uitbal en ging alleen op de keeper af: 3-1. Een minuut later werd Ryanne door Jacqueline weggestuurd. Zij ging alleen op doel af en een hard schot richting kruising werd gelost. Helaas zat de uitstekende keeper van Maasdijk ook hier weer goed bij. Opnieuw was er een fraai passje van Rosalie rechtstreeks naar Romy T en vanaf diep rechts gaf zij een mooie voorzet die helaas door Maasdijk werd gepakt. Een corner van Zuidland werd door Romy T achterover gekopt. Demi E raapte op en bracht de bal weer voor doel. Romy T kopte en de keeper pakte de bal. De volgende aanval van Maasdijk werd door Mijke gecontroleerd en de ingooi van Maasdijk werd door Rosalie gepakt. Een pass richting Ryanne volgde die door passte naar Romy T. Zij gaf een mooi lobballetje over de keeper heen: 3-2.

Voor de 2e helft kwam Maasdijk zeer gemotiveerd uit de kleedkamer en kort na elkaar werden José en Sanne op de voet getrapt. Helaas werd er niet voor gefloten. De 2e helft begon met een schitterende pass van Ryanne op Romy T waarna een lobje volgde: helaas net over de lat. Even later loste Ryanne zelf een snoeihard schot maar de keeper ging gestrekt de hoek in en pakte ook deze bal. Een corner van Zuidland werd door Romy T gekopt en hoewel de fans hem al hadden geteld bleek de bal niet over de doellijn te zijn geweest. Even later schoot Sanne vanaf het 16 meter gebied helaas recht in de voeten van aanstormend Maasdijk. Die twijfelde geen moment en ketste rechtstreeks terug in doel: 4-2. Na 65 minuten probeerde José een afstandsschot dat door de keeper met de vingertoppen  over de lat werd getikt. Toen José er uit ging schoof Romy T naar spits positie. Na 70 minuten zagen we een duel van Mijke met de spits. Na veel schijnbewegingen was ze Mijke nog niet kwijt maar wel duizelig en ze schoot hard naast en over. Even later onderschepte Romy T opnieuw een rare uitbal van de keeper van Maasdijk. Zij passte direct door naar Ryanne die alleen op doel af ging en vanaf dichtbij binnen schoot: 4-3. We zagen aanvallen en goed verdedigen aan beide zijden. Zuidland zette alles op alles om er nog een punt uit te slepen en we zagen goede combinaties van Ryanne en Romy T ondersteund door Jacqueline en Demi E. Helaas leek de uitstekende keeper van Maasdijk nog niet vermoeid. Ryanne ging nog een aantal keren alleen op doel af maar helaas leidde dat niet tot doelpunten. Een afstandsschot van Jacqueline ketste af op de lat. De doorgebroken linksmidden werd door goed samenwerken van Mijke en Rosalie van de bal gelopen. Kort voor rust onderschepte Demi S de bal en passte naar Ryanne. Zij draaide mooi weg van haar verdediger maar de bal ging helaas naast. De laatste aanval was van Demi S met Vivianne maar helaas pakte de keeper ook deze bal.

Helaas verloren, maar naarmate de tijd vorderde werd Zuidland steeds beter en winst had er zeker in gezeten. Volgende keer gaan alle bijna-doelpunten er vast wél in!