Datum

23 februari 2019 11:30

Accommodatie

Onbekend

Het is een uitdrukking, in de wetenschap dat het enige spoorlijntje in Zuidland in 1966 werd opgeheven.    Hier wordt dan ook bedoeld dat koploper vv Hillegersberg nog in bereik staat, in dit geval met 4 verliespunten minder, maar ook 1 wedstrijd meer gespeeld. Als er door beiden gewonnen blijft worden dan is de thuiswedstrijd tegen de koploper heel interessant, en zoals het hoort staat deze gepland op de laatste speeldag, zaterdag 1 juni.

Eerlijkheidshalve zal er wel uit een ander vaatje (weer zo’n cliché, alsof Wim Meiburg er een rol in heeft) getapt moeten worden, want nu liet Zuidland tegenstander vv Capelle Vr1 te lang in de wedstrijd. Al na 4 minuten had het 1-0 kunnen en wellicht moeten staan als Jamy vanuit het middenveld Anouk bediend die op haar buurt de bal panklaar legt voor de inlopende Lisa B, maar wellicht dat een hobbeltje de oorzaak was dat zij de bal er niet inkreeg.  Al vroeg in de wedstrijd moest Zuidland wisselen, en dat betekende de terugkeer van Mylene bij wie het voetbalgevoel weer ging kriebelen. Capelle had na 15 minuten de eerste mogelijkheid, een schot vanaf 16 meter werd gekraakt en hobbelde net naast het Slandse doel. 2 hoekschoppen waren het gevolg maar die werden onschadelijk gemaakt door de Slandse defensie. Een volgende 100% kans was helaas nog niet voldoende voor Zuidland om het verschil te maken, recht voor het doel werd door Lisa hoog over geschoten.

Een hoekschop die door iedereen voor het doel van Ilse gemist werd was de opmaat voor een kans voor Capelle, de Capelse spits had even vrije doorgang maar stuitte op Ilse die goed bleef kijken. Ilse die wat betreft uw verslaggever uitgroeide tot vrouw van de wedstrijd aan Slandse kant.  Het spel ging aardig heen en weer want de volgende mogelijkheid was voor het Capelse doel als Richella 1 op 1 gaat met de keepster. Een hard duel volgde waarbij de keepster als winnaar uit de strijd kwam en beiden met lichte blessures even bleven liggen.  Een uittrap van Ilse werd opgevangen op het Capelse middenveld en terwijl Zuidland nog met de omschakeling bezig was ging er weer een spits op Slandse doel af. Ilse had er wederom goed het oog in en liep het gat dicht. Hoewel er aan beiden zijden behoorlijke kansen kwamen was het spel nu niet echt denderend te noemen. 1 minuut voor de rust nam Zuidland de voorsprong.  Romy gaf een splijtende pass op de sprintende Lisa B die schuin alleen op het doel afging. Haar schuiver was de keepster te machtig. Bij rust 1-0.

De verwachting was dat Capelle, wat zonder wissels gekomen was, het conditioneel moeilijk zou krijgen zodat er meer ruimtes zouden komen.  Dat was in elk geval aan het begin van de 2e helft niet het geval. Capelle had de eerste kans; aanval over rechts door scherp voor het doel geschoten werd, even bleef hangen maar gelukkig maar slap ingeschoten werd.  Er tussendoor kwak Anouk met een schot in de handen van de keepster. Capelle kwam in de 50e minuut op 1-1, daar werd defensief niet goed ingegrepen en was Ilse kansloos op een mooi diagonaal schot. 10 minuten later kwam Zuidland weer op voorsprong. Een prima actie van Cheyenne op het middenveld gevolgd door een dito pass op Lisa die de volledig vrijstaande Anouk voor het doel bediende. De aanname leek even roet in het eten te gooien maar net op tijd was de controle daar en tikte ze de bal langs de keepster. Cheyenne die ook de assist voor de 3-1 op haar naam kreeg, 6 minuten later een fraaie steekpass op Richella, uitkomende keepster maar de bal onder haar door. Dan lijken de 3 punten in de tas. Lijken want Capelle gaf niet op. Eerst moest Ilse gestrekt op een cross-schot voor het doel en even later moest ze toch capituleren op een schot van dezelfde speelster.  Een fase van 10 minuten waarin de kansen voor Capelle waren maar Ilse het team op de been hield, de laatste in de 75e minuut waarbij ze prima blijft kijken en een schot van dichtbij weet te pakken.

Het laatste kwartier was het wel op bij Capelle en kabbelde de wedstrijd naar het einde zonder grote kansen. Zuidland Vr3 haalt dit seizoen in elk geval het beste resultaat ooit in de 4e klasse en wie weet wat er nog mogelijk is!