Scheidsrechter

Peter vd Berg

Accommodatie

Onbekend

Teams die zich terug trekken, teams die er niet voldoende hebben op zaterdag en uiteindelijk een competitie met 11 teams betekende dat Vrouwen 3 de laatste competitiewedstrijd op 20 oktober speelde (Zwaluwen thuis 2-1) en alleen nog maar thuis gespeeld heeft. De 4e competitiewedstrijd dus pas en wel tegen Charlois Vr2. Het team uit Rotterdam-Zuid had voorafgaande aan deze wedstrijd 10 punten uit 7 duels dus een middenmoter. Goede graadmeter om  te zien of we ruim boven de middenmoot gaan spelen... Vr3 was met 7 uit 3 immers ongeslagen.. Helemaal compleet konden we niet zijn helaas, Lonneke verdedigde het doel en Petra en (kleine) Karin completeerden de selectie.

De eerste 4 minuten zijn voor Charlois, speelde op de helft van Zuiland en forceerden ook 2 hoekschoppen. Zuidland kwam nog niet aan het voetballen en na die periode kwam het eerste balbezit op de helft van Charlois. Eerste mooie combinatie door het midden  van Jamy en Noa waarbij de laatste kan schieten op rand 16, schot wordt gekeerd door de keepster, rebound voor Anouk maar die schiet voorlangs. Momentje van ergernis bij Charlois volgt als een vlagsignaal van de wisselspeelster genegeerd wordt en Anouk vanaf links kan schieten. Via een voet van de tegenstander gaat de bal omhoog maar de keepster reageert goed en tikt over.  Er volgden 3 hoekschoppen hierna, de eerste 2 werden meteen weer tot hoekschop verwerkt maar geen 3 corners penalty, Jamy schiet de 3e zelf maar achter..

We zitten dan in de 13e minuut als de direct volgende aanval van Charlois gevaar oplevert en de handige spits voor het eerst van zich laat spreken. Later deed ze dat helaas op een andere manier, maar nu ging ze van links op Lonneke af, leek een voorzet te worden maar volgde een schot wat door Lonneke goed verwerkt werd. Ook de hoekschop leverde enig gevaar op want een inkomende speelster kon vrij ongehinderd de bal buitenkant voet richting doel schieten, maar gelukkig over het aluminium.  Fase met 3 behoorlijke mogelijkheden voor Charlois, als we bij een ingooi niet echt op staan te letten, de spits weer door kan en Lonneke met de voet handelend op moet treden en de bal naast werken. 20e minuut als er een lange aanval van Zuidland volgt, van het midden naar links, terug draaien en weer naar het midden waarna de ruimte uiteraard rechts ligt en daar stond Lisa scherp. Ze kon op het doel af en schoof de bal beheerst in de korte hoek.  Op dat moment een 1-0 voor Zuidland in een gelijkwaardige wedstrijd.

2-0 wordt het een paar minuten later, rommelige aanval maar linkshalf Naomi komt op en krijgt de bal in de 16 aangespeeld, tegenstander dekt aan de verkeerde kant, neemt m mee en de nieuwe patta’s doen het werk goed, beheerst in de verre hoek!  Een fase waarin Zuidland het heft in handen heeft hoewel het nog steeds op moet passen voor de spits. Een jongedame die slecht tegen scheidsrechtelijk gezag kan want een beslissing in haar nadeel betekende een felle discussie waarbij ze steevast het laatste woord wil hebben. Charlois die na een ingooi best wel weer een kans krijgt als een voorzet volgt waartegen een voet gezet kan worden, gelukkig niet vol waardoor de bal naast gaat.

3-0 wordt het als Noa de bal vrij heeft in het centrum, en het recept van de 1-0 herhaald. Mooie steekpass op Lisa die wederom de rust bewaard en haar 2e doelpunt van de middag maakt. Het is dan net een half uur wedstrijd geweest en lijkt Zuidland op rozen te zitten. In elk geval een stuk effectiever dan Charlois.  Zuidland wat vervolgens een aantal kansen  maar onbenut laat.

Een volgende aanval  waarbij ik meen Cheyenne de Jamy de bal achter de laatste linie van Charlois legt en Jamy  vrij zet, ze gaat op de keepster af en passeert haar, keepster te laat in de beweging en een duidelijke overtreding op Jamy. Het was even onduidelijk binnen of buiten de lijnen, maar bleek er net buiten. Keepster kwam goed weg want dat had net zo goed een kaart van 1 van beide kleuren op kunnen leveren, maar een sympathieke keepster zodat we er goed mee konden leven.  De vrije trap werd genomen door Romy, en die deed dat op z’n Romy’s. Licht nonchalant maar wel geplaatst en net hard genoeg om niet te stoppen te zijn voor de keepster. 4-0 en dat was ook de ruststand.

De tweede helft maken we in het verslag een stuk korter want er waren duidelijk minder hoogtepunten van in de eerste. Lisa kon nog een keer op de keepster af na een pass van Petra maar vond nu de keepster op haar weg.  Charlois doet nog wat terug, een redelijk ongevaarlijk schot verrast Lonneke kennelijk wat. Ze stond een prima wedstrijd te keepen maar dit ene foutje waarbij ze niet klem pakt maar de bal opzij duwt wordt meteen afgestraft en de rechtsbuiten kan simpel binnenlopen. Kan gebeuren en verder foutloos gekeept. Het werd er aan de kant van Zuidland niet beter op hoewel een balletje van Noa op de bovenkant van de lat terecht komt en vanuit een vrije trap nog kansen voor Lisa en Petra ontstaan. De 2e keer redt de keepster prima. Keepster die ook op een schot van Noa uit een voorzet van Lisa goed het oog in had.

Paar minuten voor tijd is het weer Lisa die op rechts doorkomt, inspeelt op Jamy die vervolgens goed ziet dat Naomi mee opkomst en haar inspeelt op links. Waar iedereen een voorzet verwachtte kiest ze voor de korte hoek en kan de keepster daar met haar voet net niet bij. 5-1 en ook voor Naomi haar 2e deze wedstrijd.

In de 89e minuut staan we met z’n allen met verbazing te kijken wat er gebeurd. De spits vond dat even ervoor een overtreding tegen haar gemaakt werd terwijl ze zelf onbesuisd van achteren tussen 2 Slandsen het duel opzocht en dus geen vrije trap, vervolgens neemt ze 30 seconden later een sprint richting Sylvia die even ervoor de bal doorgespeeld had, zwaait met haar arm en slaat Sylvia gewoon in het gezicht.  Kansloze actie die volkomen terecht een rode kaart van scheidsrechter Peter vd Berg oplevert. Wat erna gebeurd tart alle beschrijving en in 45 jaar voetbal niet meegemaakt met 1 speelster.  Volledig uit haar plaat en vloekend en tierend waarbij er meer K’s vielen dan in de Daniel Den Hoed kliniek en geheel Zuidland inclusief staf beoefende het oudste beroep ter wereld….
Het was in de 89e minuut dus had totaal geen invloed op de uitslag zodat de scheidsrechter het welletjes vond en dat was iedereen met hem eens.

Een terechte en ruime overwinning van Vr3 en als de KNVB server het weer doet zullen we zien dat met 4 wedstrijden en net zoveel verliespunten als de koploper Zuidland inmiddels 4e staat. Volgende week is het koploper Hillegersberg Vr1 die in Rotterdam wacht zodat we dan weten of echt meegedaan gaat worden voor de titel!