Accommodatie

Onbekend

13-4-2019  Zuidland VR1-FC ‘s Gravenzande: 4-0 (2-0)

Doel: Laura van der Wagt

Verdediging:  Jacky Greaves (59 min Julia), Mijke Poldervaart,  Sanne Troost, Jessie Vorstenbosch

Middenveld: Demi Engels (37 min Jade), Romy ter Steege,  Tamara van Rooyen

Aanval: Romy Ouwehand, Romy Takken (68 min Gwyneth), Aafke Saarloos

Bank: Julia Wertz,  Jade Weeda , Gwyneth Slijk

Afwezig:  Ryanne Mol, Rosalie Poldervaart, Gwen van Dijk

Coach: Bas Nieuwenhuizen, Vlag: Henk Nieuwenhuizen, Keepertrainer: Jacob Nieuwenhuizen

Scheidsrechter RP van de Berg

Al in de eerste minuut leidde een terugspeelbal van Sanne op Laura tot een uittrap die door de snelle nr 11 op midmid positie werd onderschept. Gelukkig werd het schot goed gekeerd door de uitstekend samenwerkende verdediging van Zuidland. Enkele minuten later onderschepte Romy O de bal op het middenveld en na een één-tweetje met Tamara, volgde een voorzet richting Romy T. Zij kopte helaas naast. Daarna volgden een aantal aanvallen over en weer waarbij Jessie wegwerkte, Sanne overnam en onderschepte, Mijke goed voor haar man kwam en de bal veroverde en Jacky haar vrouw eruit liep en overpakte. Een aantal aanvallen van Zuidland begonnen bij Romy O die de bal meestal zelf vanaf de middenlijn met een sprint naar het doelgebied bracht. In de 14e minuut ontsnapte mid mid nr 11, aan Romy S en slalomde langs Mijke en Sanne. Daarna loste zij, toch enigszins uit evenwicht, een hard schot recht in de handen van Laura. Jacky en Demi wisten elkaar goed te vinden en stonden aan de basis van een aantal mooie aanvallen van Zuidland. Na 20 min won Romy S haar duel, liep diep en gaf een hele mooie voorzet maar helaas was er niemand meegelopen en voor doel. Een afstandsschot van de links-voor werd gestoord door Jessie en Laura kon eenvoudig vangen. Na 28 minuten kreeg ’s Gravenzande kort na elkaar 2 keer een vrije trap die door Sanne respectievelijk  Mijke werden onderschept. In de 33ste minuut veroverde Romy O alweer de bal en gaf een steekpass aan de doorgelopen Tamara. Zij gaf voor aan Romy S die geheel vrij stond voor doel en scherp binnenschoot: 1-0. Enkele minuten later wist Aafke de bal te onderscheppen en de bal belandde via Romy O bij Romy T. Een hard en goed schot volgde maar ’s Gravenzande maakte hands in het 16m gebied en een penalty volgde. Deze werd laag in de linker hoek geschoten door Romy T: 2-0. Daarna volgde een fase waarin het maar niet lukte de bal voorin of op het midden vast te houden en we zagen voortdurend Jacky ballen, zonder aan te nemen, mooi terugknallen naar de aanval. Sanne nam enkele malen met succes een doorgebroken middenvelder over en Mijke gaf haar lange en zeer beweeglijke spits geen ruimte. Ook Jessie had de handen vol aan haar snelle aanvaller.

De 2e helft begon met een corner voor Zuidland die werd genomen door Romy O. ’s Gravenzande kopte terug en Romy O gaf opnieuw voor. Via Romy T kwam de bal bij Sanne die van dichtbij een hard schot loste dat de keeper helaas klemvast had. Na 48 minuten bleek de snelle nr 11 plots op links-voor positie te spelen en passeerde met moeite Jessie. Daarna liep zij ongehinderd door tot vlak voor doel. Na een schijnbeweging lag Laura al op de grond en vanaf 2 m voor doel schoot nr 11 knetterhard over het lege doel. Daar kwam Zuidland mooi weg. Enkele minuten later onderschepte de links-voor nr 11 opnieuw de bal en sprintte alleen op doel af. Sanne nam over en Laura kon het gestoorde schot eenvoudig pakken. Weer enkele minuten later was het weer nr 11 die werd aangespeeld en Jessie passeerde. Sanne nam over maar werd ook gepasseerd maar daar was inmiddels Jessie weer die met een sliding een eind maakte aan dit avontuur. Jacky moest eruit wegens blessure en Julia kwam op midmid positie terwijl Romy S naar de verdediging schoof. Daarna kreeg Zuidland 2 corners achter elkaar met kansen voor Aafke, Tamara  en Jade, maar geen doelpunten.  Een vrije trap werd door Laura met de vingertoppen uit doel gehouden. Daarna volgden 2 corners voor ’s Gravenzande achter elkaar die door Sanne en door Aafke werden weggewerkt. Aafke passte door naar Romy T die door sprintte richting doel. Julia was goed meegelopen en stond vrij voor doel maar helaas ging het schot over. Een lange aanval van Zuidland begon bij Romy S die onderschepte. Zij passte naar Mijke, en via Tamara kwam de bal bij Romy T en uiteindelijk bij Romy O terecht. Het snoeiharde schot werd door de keeper gestopt. Jade stond al klaar voor de rebound maar de keeper had de bal in 2e instantie klemvast. Gwyneth kwam erin en Romy O ging op spits positie spelen. Na 71 minuten werd Jade weggestuurd en zij gaf een mooie steekpass aan Tamara. Zij gaf een voorzet maar helaas was de keeper het eerst bij de bal. Even later werd de vrije trap genomen door Jessie richting Jade. Die passte door naar Tamara die met een ingenieuze omhaal de bal in doel deed belanden: 3-0. ‘s Gravenzande en vooral Nr 11 gaf zich nog niet gewonnen. Nadat zij Jessie had gepasseerd stuitte zij op Mijke. Nr 11 draaide fraai weg van Mijke en loste in de draai een hard schot dat naast ging. Sanne nam de doeltrap die opnieuw recht in de voeten van nr 11 terecht kwam. Een verwoestend hard schot volgde dat Laura met moeite wegstootte. Romy S jaste daarna echt weg. Na 80 minuten draaide en vocht Romy O zich vrij en passeerde 2 speelsters van ’s Gravenzande. Een mooie voorzet volgde maar er was helaas geen enkele Zuidlander meer voor doel. Intussen was nr 11 naar spits positie verhuisd en was voortdurend in duel met Mijke. In de 87ste minuut stuurde Romy S Romy O weg. Zij sprintte diep en gaf een heel mooie voorzet maar helaas was er niemand voor doel. Kort voor het eindsignaal werd de corner genomen door Tamara. Romy O nam de bal op de slof en maakte  het laatste doelpunt: 4-0.

Een mooie wedstrijd en terecht gewonnen. De lijn omhoog is weer ingezet!

5 mei is er pas weer een competitie wedstrijd: uit tegen Barendrecht. Daarvoor eerst nog op 17 april de Beker Halve finale uit tegen Maense. We zien er naar uit!