Accommodatie

Onbekend

16-2-2019  Zuidland VR1-Sparta JVOZ VR1: 2-5 (1-1)

Doel: Laura van der Wagt

Verdediging:  Jacky Greaves, Mijke Poldervaart,  Sanne Troost, Romy ter Steege (19 min Aafke)

Middenveld: Demi Engels, Julia Wertz, Tamara van Rooyen (33 min Jade)

Aanval: Gwen van Dijk (59 min Jessie), Romy Takken, Romy Ouwehand,

Bank: Jade Weeda, Jessie Vorstenbosch, Aafke Saarloos

Afwezig:  Ryanne Mol, Rosalie Poldervaart,

Coach: Bas Nieuwenhuizen, Vlag: Henk Nieuwenhuizen, Keepertrainer: Jacob Nieuwenhuizen

Verzorging: Michelle Roos

Scheidsrechter: Hans Schelvis

Van de uitwedstrijd tegen Sparta JVOZ wisten wij al dat dit een team van snelle en behendige meiden is, die iedere zweem van zwakte onmiddellijk afstraft met een tegen doelpunt. Het was schitterend weer, zonnig en zelfs een beetje warm.

De eerste aanval was van Sparta JVOZ maar Laura was gelukkig alert en pakte direct de bal. Daarna was er een aanval van Zuidland waarbij Gwen alleen op doel afging. De keeper van Sparta JVOZ ving het schot. Er waren daarna over en weer aanvallen en in de 4e minuut wist Romy O in het 16m gebied een aantal verdedigers van Sparta JVOZ te passeren en passte toen naar Gwen. Zij loste een hard schot maar de keeper liet zich niet verrassen. Er waren daarna weer mooie kansen voor beide teams maar geen doelpunten. Een onderschepping van Gwen belandde via Romy T bij Julia, die helaas over schoot. De aanval van de links-voor van Sparta JOVZ werd voldoende gestoord door Romy S en ook dat schot ging over. In minuut 8 werd Tamara aangespeeld maar haar tegenstander was haar te snel af, en liep in één moeite door naar doel. Vlak voor doel loste zij een schot dat in de linker onder hoek verdween: 0-1. Twee minuten later kreeg Sparta JVOZ een vrije trap wegens duwen. Sanne werkte weg en Romy O pakte op. Zij passeerde opnieuw enkele tegenstandsters en gaf een pass van grote klasse naar Gwen die strak binnenschoot: 1-1. Aan de aanval van nr 6, de rechts-voor, werd door Jacky met een sliding een eind gemaakt waarna Mijke wegpasste.  Een doelpunt van Sparta JVOZ werd afgekeurd. Toen Romy S er wegens blessure uit moest stond Zuidland even met 10 man. Een uitbal van Laura werd onderschept maar het schot werd door Laura direct gekeerd en kwam daarbij hard tegen Romy O aan. Die ging even neer maar kon gelukkig weer snel opstaan. Daarna kwam Aafke de verdediging versterken. De volgende aanval van de spits van Sparta JVOZ ketste af tegen de lat; daar kwam Zuidland mooi mee weg. Na 23 minuten probeerde de links-voor een aanval met Aafke in haar flank. Aafke stoorde genoeg en het schot kon door Laura worden opgeraapt. De verdediging van Zuidland stond als een huis en stoorde en onderschepte steeds prima. Demi deed uitstekend zaken op het middenveld. Zij controleerde hoge, harde ballen door ze eenvoudig stil voor zich te leggen en met haar karakteristieke knetterharde schot bracht zij steeds de bal weer in de voorste linie. Even later werd Romy T aangespeeld in het 16m gebied. Zij draaide zich fraai vrij en passeerde de uitgelopen keeper maar het schot ging helaas toch enkele cm naast. Daarna volgden nog enkele aanvallen van de snelle aanvallers van Sparta JVOZ maar Zuidland hield goed stand achterin. Na 33 min ontstond een gevaarlijke situatie voor doel van Laura maar ook Romy T verdedigde goed mee en werkte de bal weg. Opnieuw verscheen Sparta JVOZ in het 16m gebied van Zuidland en nu was het Mijke die afpakte en wegschoot. Een mooie combinatie van Romy T, Romy O en Jade volgde maar het schot ging helaas naast. Een vrije trap werd goed door Mijke weggekopt. Vlak voor rust was er nog een kans voor Romy T die knap werd aangespeeld en alleen op doel af ging. Sparta JVOZ heeft echter ook een uitstekende keeper die ook deze bal goed pakte.

De 2e helft begon met een corner voor Sparta JVOZ die door Demi werd weggekopt. Aan de andere kant maakte Jacky 2 keer een mooie onderschepping en ondertussen had Mijke de snelle spits in de tang.

Toch wist Sparta JVOZ weer op slimme wijze een aanvalster vrij voor doel te spelen die hard uithaalde en onder Laura door in doel schoot: 1-2 (51e minuut). Een minuut later werd de doeltrap van Laura onderschept door een Spartaan waarna de, geheel vrij voor doel staande speelster scoorde: 1-3. Zuidland gaf gelukkig niet op en er volgde nog een mooie kans waarbij de bal helaas naast ging. Na 59 min werd Gwen gewisseld en Jessie ging naar de laatste vrouw positie.  Zuidland had alle hands on deck nodig in de verdediging en we zagen Romy T dan ook regelmatig hand en spandiensten verlenen in de verdediging. In de 72ste minuut kreeg Sparta JVOZ een vrije trap op een fijn plekje maar Laura controleerde de bal in 2e instantie goed. Na een mooi 1-2 tje van Romy O en Jade belandde de bal in handen van de keeper. 5 minuten later wist Romy T de bal aan de keeper te ontfutselen en zij schoot strak binnen: 2-3. Even later werd Romy T ter hoogte van het middenveld aangespeeld. Terwijl haar tegenstander aan haar arm hing liep zij door en plaatste een schitterend schot dat in doel verdween. Helaas had de scheidsrechter gefloten voor de overtreding: het doelpunt zat niet maar Zuidland kreeg wel een vrije trap! Daarna waren er nog 2 aanvallen van Sparta JVOZ waarbij Mijke met een sliding een eind aan de pret maakte. In de 82ste minuut kreeg Sparta JVOZ een corner die door Jessie werd weggekopt. Vier minuten later was er een mooie cross-pass van Romy O op Aafke, die resulteerde in een schot dat enkele cm naast doel langs ging.

In de laatste minuten ging het mis bij Zuidland: Sanne verzwikte haar voet en kon eigenlijk niet meer lopen waardoor haar vrouw voortdurend vrij liep. Tot tweemaal toe wist Sparta JVOZ toen een vrouw voor doel vrij te spelen en dat resulteerde in de 2-4 en 2-5 in 2 minuten tijd vlak voor het eindsignaal.

Hoewel verloren: Zuidland VR1 heeft een geweldige wedstrijd gespeeld. Er is in alle linies goed gevoetbald en gelijkspel had er zeker in gezeten. Dat hadden we tevoren niet durven denken tegen dit team van uitstekende, snelle aanvallers én verdedigers!

De volgende competitie wedstrijd is 9 maart, thuis tegen Berkel: we zien er naar uit.