27 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

27-10-2018  Zuidland VR1-Barendrecht VR2: 12-0 (6-0)

Na de vier gespeelde wedstrijden staat Barendrecht helemaal onderaan in de 2e klasse competitie, terwijl Zuidland VR1 nog bovenaan in het rechterrijtje staat.

Er was een grote groep fans aanwezig, onder meer enthousiaste speelsters van VR2 die net, alweer, hadden gewonnen en strak bovenaan staan in hun competitie.

Doel: Laura van der Wagt

Verdediging:  Demi Engels Mijke Poldervaart,  Romy ter Steege, Aafke Saarloos (74 min Jessie)

Middenveld: Tamara van Rooyen,  Gwen van Dijk ( 72 min Julia), Jade Weeda

Aanval: Ryanne Mol, Romy Takken (58 min Jacky),  Romy Ouwehand

Bank: Julia Wertz, Jacky Greaves, Jessie Vorstenbosch

Geblesseerd: Rosalie Poldervaart, Sanne Troost

Coach: Bas Nieuwenhuizen,Vlag: Henk Nieuwenhuizen, Keepertrainer: Jacob Nieuwenhuizen

Verzorging: Michelle Roos

Na ruim 2 minuten was de eerste aanval voor Barendrecht: Romy S schoot weg maar Barendrecht onderschepte en uiteindelijk maakte Gwen met een sliding een eind aan de aanval. Een minuut later gaf Demi een pasklaar steek passje aan Romy T, die doorkaatste naar Romy O. Zij zette haar onnavolgbare sprint in en gaf vanaf rechts diep een mooie voorzet pasklaar voor de aanstormende Jade die binnentikte: 1-0. Twee minuten later kreeg Zuidland een corner die door Ryanne werd genomen: Romy S stond op de goede plaats en schoot onhoudbaar binnen: 2-0. Daarna probeerde Barendrecht vanaf links een aanval. De bal belandde, na interventie door Demi, naast doel. In de 12e minuut onderschepte Romy T de bal van haar verdedigster, passeerde haar en liep diep. Daarvandaan gaf zij een mooie voorzet op Ryanne die binnenschoot: 3-0.  Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Barendrecht en er waren vele hele en halve kansen voor Zuidland. Toch probeerde Barendrecht het af te toe. De eerste serieuze poging van Barendrecht was een zacht schot na 18 min dat simpel door Laura kon worden gepakt. Even later schoot Romy S in de voeten van Barendrecht. Romy S herstelde zich, en op de doellijn kon zij samen met Laura de score voorkomen. De verdediging was scherp en Mijke onderschepte 3 keer achter elkaar de bal van haar spits. Tamara passte door naar Romy O, die razendsnel diep ging. Een schitterende pass boven op het hoofd van Romy T resulteerde in de 4-0. In de 37ste minuut kreeg Zuidland een corner waarna de bal voor doel in de kluts terecht kwam. De keeper stootte weg maar daar stond Romy T die onhoudbaar binnenschoot: 5-0. Even later kreeg Barendrecht een vrije trap die terecht kwam bij de geheel vrijstaande aanvaller die 2 m voor doel stond. Gelukkig schoot zij toch ruim over. Kort voor rust werd Ryanne aangespeeld. Zij liep diep en vanuit een moeilijke positie schoot zij haar inmiddels kenmerkende boog-lob balletje over de keeper heen in de overstaande kruising: 6-0.

Direct na aanvang van de 2e helft gaf Mijke een fraaie lange bal aan Romy T, die doorschoot naar Ryanne. Zij gaf voor aan Romy O die netjes afmaakte: 7-0. Twee minuten later onderschepte Romy T zelf de bal van haar tegenstander. Zij sprintte alleen op doel af en schoot over de uitgelopen keeper heen: 8-0. Barendrecht probeerde een serieus afstandsschot dat door Laura goed werd gepakt. In de 58ste minuut onderschepte Jade de bal in het 16m gebied van Barendrecht en gaf een subtiel passje aan Ryanne. Opnieuw liet zij haar mooie en onhoudbare boog-lob balletje zien dat in de verre kruising verdween: 9-0. Even later onderschepte Mijke de bal van haar aanvaller en gaf een steekpass aan Ryanne. Haar voorzet werd door de Barendrechtse verdediging tegen de paal geschoten en de rebound was voor Jacky: 10-0. In de 73ste minuut was er opnieuw een aanval van Zuidland waarbij de keeper ver wegstootte. Daar stond Tamara die uithaalde en het snoeiharde schot verdween in doel: 11-0.  Barendrecht gaf nog niet op en de rechts voor sprintte op doel van Laura af, Jessie stoorde voldoende en het schot ging naast. In de 2e helft schoot Romy O 2 keer op de lat en 1 keer op de paal. Kort voor het eindsignaal deed Romy O nog een doelpoging die door de keeper werd weggestoten. Ryanne stond in de rebound en ketste de bal er direct in: 12-0.

Opnieuw een enorme overwinning na 1 keer gelijkspel en 2 nederlagen in de 2e klasse competitie. Duidelijk is dat Zuidland geweldig kan schitteren bij weinig weerstand. Volgende week kunnen we echter wél weerstand verwachten: uit tegen den Hoorn.