Accommodatie

Onbekend

9-3-2019  Zuidland VR1-Berkel VR2: 2-1 (1-0)

Doel: Laura van der Wagt

Verdediging:  Jacky Greaves (43 min Gwen), Mijke Poldervaart,  Sanne Troost, Jessie Vorstenbosch

Middenveld: Jade Weeda, Julia Wertz (70 min Tesse), Tamara van Rooyen (56 min Demi)

Aanval: Aafke Saarloos  , Romy Takken, Romy Ouwehand,

Bank: Gwen van Dijk, Tesse Kooistra, Demi Engels

Afwezig:  Ryanne Mol, Rosalie Poldervaart, Romy ter Steege

Coach: Bas Nieuwenhuizen, Vlag: Henk Nieuwenhuizen, Keepertrainer: Jacob Nieuwenhuizen

Verzorging: Michelle Roos

Scheidsrechter: Hans Schelvis

Het was koud in Zuidland en de lucht zag er dreigend uit. Bovendien stond er een ferme wind dwars op het veld, nét zo dat de supporters op de tribune in de luwte zaten.

De eerste 3 minuten van de wedstrijd verstreken terwijl de bal talloze malen ter hoogte van het middenveld werd uitgespeeld. Eindeloze ingooi ballen waren het gevolg. Romy O maakte hier een eind aan door te onderscheppen en een sprint richting doel van Berkel in te zetten. Vanaf rechts zette zij een goed schot in maar de bal waaide op dak van het doel. Daarna bleef de bal lange tijd op de helft van Berkel. Een corner waaide onaangeraakt voorbij doel. Na 6 minuten was er een grote kans: Romy T schoot van enige afstand waarna de keeper wegstootte. Zij liep ver uit doel naar rechts waar Jade de bal controleerde. Een schot volgde maar in de kluts werd de bal uiteindelijk richting doel van Zuidland geschoten. Gelukkig was niet alleen Berkel daar, maar ook Mijke was achterin. Zij kopte, controleerde en een krachtige trap richting Zuidlands aanval volgde. Berkel begon meer aan te vallen en een vrije trap vanaf een mooi plekje werd door Mijke met rechts gecontroleerd en direct daarna met links ver naar voor geschoten. In de 12e minuut werd een uittrap van Laura door Berkel onderschept. Helaas was er niemand voldoende dichtbij maar het schot ging over. Na 13 minuten kreeg Julia een schitterende pass terwijl zij randje buitenspel stond. De keeper was ver buiten doel en een lobje leek voldoende maar de keeper was er helaas toch eerder bij. Daarna viel Berkel weer aan vanaf links maar het schot ketste af op de lat. Even later onderschepte Romy T de bal op het middenveld en gaf een mooi passje aan Aafke die alleen op doel afging. Helaas kon ook nu de uitstekende keeper van Berkel deze bal pakken.  Daarna volgde opnieuw een prachtige pass van Romy T op Aafke maar zij werd aan het shirt vastgehouden dus een vrije trap net buiten de 16m lijn volgde. Romy T schoot scherp over de muur maar de keeper tikte de bal over doel. Na 28 minuten was het opnieuw Romy T die de bal op het middenveld onderschepte en een fraaie pass gaf aan Romy O. Zij liet 2 verdedigers achter zich en sprintte vanaf rechts op doel af. Vanaf korte afstand schoot zij scherp in de linker hoek: 1-0.  De volgende aanval van Berkel werd kordaat afgebroken door Sanne die controleerde en knetterhard naar voor schoot. Na 39 minuten kreeg Zuidland een vrije trap. Deze werd door Berkel weggekopt richting aanval, waarna Jacky uiteindelijk met een sliding een eind aan deze aanval maakte. Daarna kreeg Berkel 3 corners die allemaal op dezelfde manier werden genomen: een korte pass op een opkomende speelster die terug passte naar de corner nemer. Gelukkig doorzag Romy O dit en een tegenaanval kon worden ingezet. De geblesseerde Jacky werd vervangen door Gwen die in de aanval ging spelen terwijl Aafke naar de verdediging schoof.

De 2e helft begon met een mooie aanval van Romy T en Romy O. In de 48ste minuut zagen we een  snelle Berkelse aanvaller, gehinderd door Sanne en Mijke door het 16 m gebied slalommen. Zij wist toch een heel aardig schot te lossen dat door Laura werd gepakt. In de 50ste minuut werd Tamara aangespeeld maar haar snelle middenvelder was eerder bij de bal en ging op doel af. Zij loste een prachtig en hard schot dat door Laura werd weggestoten. De schutter pakte haar eigen rebound maar gelukkig ging haar 2e schot naast. Enkele minuten later gaf Mijke een mooie steekpass aan Romy T die alleen op doel afging. De uitstekende keeper stond helaas weer in de weg. Twee keer achter elkaar werd de links-voor aangespeeld maar Jessie liep haar goed van de bal en zette de Zuidlandse aanval weer in. Mijke werkte een corner van Berkel weg en Aafke controleerde de rechts –voor volledig. Na 53 minuten kwam Demi op het middenveld in de plaats van Tamara. Na 59 minuten onderschepte Jade de bal en gaf een pass aan Romy O. Het schot werd door de keeper over doel getikt. Daarna brak er een hoosbui uit met hagelstenen van enkele millimeters. Het duurde maar enkele minuten maar iedereen op het veld was doorweekt.  Onverstoord bleef Zuidland voetballen: Romy O sprintte diep en draaide zich daar mooi vrij van haar achtervolgers. Zij gaf een mooie voorzet aan Demi die voor doel stond en helaas 10 cm naast schoot. Na een corner van Zuidland probeerden Romy T en Demi de bal erin te trappen maar Berkel werkte niet mee en uiteindelijk werd uitgetrapt. Zuidland bleef proberen en er waren verschillende goede doelpogingen maar de Berkelse keeper stond steeds op de goede plek. Een tegenaanval werd krachtig door Sanne gekeerd. Na 70 minuten kwam Tesse erin voor Julia en Demi schoof toen naar midmid positie. Direct volgde een mooie combinatie van Demi via Romy T naar Romy O maar er was voor buitenspel van de laatste gevlagd. In de 74ste minuut kreeg Zuidland een vrije trap van flinke afstand. Sanne schoot met een prachtige boogbal net onder de lat door en verraste de keeper volledig: 2-0.  Enkele minuten later was er een mooie onderschepping van Demi die doorkopte naar Romy T. Helaas pakte de keeper het schot. Even later loste de links-voor een snoeihard schot dat door Jessie werd geblokt en door Mijke werd weggeschoten. Na een misverstand achterin volgde een corner voor Berkel. Een kleine en geheel vrijstaande aanvalster kopte onverwachts binnen: 2-1. Dit gaf Berkel vleugels! Vlak voor het eindsignaal kreeg Berkel nog een vrije trap 10 m buiten de 16m lijn.  In de muur stonden Demi, Aafke en Romy T. De bal werd door de muur weggewerkt en een corner volgde. Deze werd door Mijke onklaar gemaakt. Berkel kreeg daarna nog 2 doelkansen maar beiden werden door Laura gepakt.

Gewonnen , maar het ging vandaag niet heel gemakkelijk. Volgende week uit tegen Ariston. We zien er naar uit.