Datum

22 september 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

Nadat wij de beker poule zonder verlies hadden afgesloten, gingen wij vandaag van start met de competitie van het seizoen 2018-2019 in Strijen.

Er werd met veel zelf vertrouwen afgetrapt, maar in de eerste minuten ging het al heel snel mis met een scheids die nadrukkelijk aanwezig was.
In de 6e minuut werd een lichte overtreding door een Zuidland verdediger in het 16 meter gebied bestraft met een penalty en een gele kaart, deze kans werd door de Strijen speler feilloos benut , dus 1-0 de stand.

Vanaf de aftrap veroverde Zuidland de bal en een bijna identieke overtreding in het strafschop gebied van Strijen werd door de scheids als achterbal gegeven, wat luide protesten vanuit het Zuidland achterveld met zich mee bracht. De scheids was hiervan niet gediend en gaf de speler die protesteerde een gele kaart, helaas was het wel de speler die een minuut eerder ook al geel had gekregen, dus Zuidland met 10 man verder.

Zuidland verschool zich niet en zocht fanatiek met lange passes de aanval, die niet altijd aan kwamen, zodat bij een van die aanvallen kort voor rust Strijen de bal onderschepte eenvoudig onze verdediger passeerde en tevens onze keeper Lars verschalkte en de 2-0 op het score bord liet notereren.

Dan de tweede helft, in de 48e minuut was het een aanval van Zuidland die door een geplaatst schot van Jimmie de achterstand verkleinde naar 2-1. Hierdoor ging Zuidland nog fanatieker op zoek naar de gelijkmaker, maar was het in de 64e minuut weer een onderschepte bal die door de Strijen aanval werd benut 3-1 de stand. In de 69e minuut was het doorzetten van Alessio goed voor de 3-2.
Hierna controleerde Zuidland de wedstrijd maar verzilverde de kleine kansen die het kreeg niet.

Een gelijkspel zou verdiend zijn geweest en dat ruim 80 minuten met 10 man.