Datum

6 oktober 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag in Poortugaal tegen team 2 uitkomen en vanaf de aftrap was het Poortugaal dat met de bedoeling het veld was ingestapt om de 3 punten aldaar te houden. Sterk combinerend legden zij het vuur aan de schenen van Zuidland dat met een spaarzame aanval onder de druk probeerde uit te komen. Het was Zuidland dat enkele malen door het oog van de naald ontsnapte aan een achterstand door een paar reddingen met de voet van Lars, maar was het toch Poortugaal dat in de 37e minuut de leiding nam en 1-0 scoorde. In deze eerste helft kwam Zuidland niet aan de bak, dus was het rusten met een 1-0 achter stand.

In de tweede helft was het dan toch Zuidland met aanvallende bedoelingen en creeerde zowaar enkele kansen, maar was het toch Poortugaal dat bij een uitbraak de 2-0 liet aantekenen. In de 63e minuut een curieus moment, de scheids die affloot voor een vermeende blessure van Poortugaal, een scheidsrechter bal op de middenlijn gaf, Jimmie die hard en hoog de bal richting de ver voor zijn doel staande keeper schoot, maar tot ieders verbazing de bal onder de lat tegen de touwen aanschoot! Een vertwijfelde scheids die volgens velen niet wist of hij de goal moest toekennen, maar toch de 2-1 liet noteren. In de 68e minuut een lange bal die achter de verdediging van Poortugaal belande en hier was het de snelle en sluwe Niels die uit een schrier onmogelijke hoek de bal over de keeper in de verre hoek tegen de touwen aanwerkte, dus 2-2.
De teleurstelling van Poortugaal duurde zegge en schrijven 30 sec want toen werd de 3-2 al gescoord. In de 88e minuut werd de tweede gele kaart aan Dave getoond, dus kon deze gaan douchen. Ver in de blessure tijd was het Niels die de 3-3 op het hoofd had, maar de bal rakelings aan de verkeerde kant van de paal naast kopte. Kort hierop werd er uit het niets nog een strafschop aan Poortugaal gegeven zodat de eindstand 4-2 in het voordeel van Poortugaal werd.