Scheidsrechter

R.M. (Remco Machiel) Bork

Accommodatie

Onbekend

Tja en toe stonden we toch even raar te kijken tijdens de warming up van het Ideale Schoondochterteam Zuidland Vr4 tegen Fc Binnenmaas Vr1. Dat we af en toe wat moeten schipperen met de kleedkamers is bekend, maar dat er geen veld beschikbaar is door een foutje in de planning is wel een unicum...  Want volledig volgens hun schema moesten de mannen op veld 3 toch echt nog een helft spelen op het aanvangstijd van de wedstrijd. Met dank voor de flexibiliteit van onze tegenstander en scheidsrechter Remco Bork werd uiteindelijk de eerste helft op het trainingsveld gespeeld en het vervolg op veld 2. Beide teams lieten overigens meteen zien dat een strafschopgebied en hoekvlaggen helemaal niet nodig zijn om een prima sportieve helft voetbal te spelen. Speelsters weten meteen wel dat we een trainingsveld hebben wat echt een paar meter groter is dan de reguliere velden..

Dan nog even de wedstrijd onder een prachtig voorjaarszonnetje... Smarti die vandaag alweer goed was voor 9 en 8 minuten verdeeld over beide helften zorgde voor de assist van de 1-0 middels een lange bal op Selene die de tegenstander uitkapt en met links in de verre hoek schiet. Selene die even later zelf bijna de assist geeft voor de 2-0, het is dat Charlie schoonmaat 39 heeft en niet 43 anders had ze erbij gekund. Binnenmaas was ook nog wel even dreigend, Lonneke moest een keer ingrijpen op een 1 op 1 situatie en bijna was het Lange Jess die de tegenstander hielp door de bal richting het eigen doel te schieten, gelukkig werd de bal geblokt. In de 27e minuut een hele fraaie lob van Romona die zag dat de keepster net even voor haar doel stond, wat de 2-0 betekende bij de rust. Een halve voorzet net voor Rust van Tizita belande bovenop de lat.

De 2e helft dus op veld 2, maar dat verandere niet veel aan het spel en ook niet aan de sportiviteit, zoals de Slandse meiden aangaven, een hele leuke tegenstander, geen geoh prima. Lonneke moest kort na de aanvang  gestrekt op de inzet van de doorgebroken linksbuiten, maar deed dat uitstekend. De rest van de 2e helft heeft ze het vrij rustig gehad. Mede doordat het rustpunt in de defensie Eva het volledig onder controle had en meerdere malen het blok zette voor de tegenstander. De wedstrijd speelde zich veelal meer op de helft van Binnenmaas af maar de grote kansen lieten op zich wachten. 20 minuten gespeeld als Selene op rechts opkomt,  doorspeelt op Charlie die met effect de bal richting doel laat draaien, maar net aan de verkeerde kant van de paal.

3 minuten later wordt Selene onreglementair gestuit in de 176en neemt zelf de strafschop. Niet haar sterktste kant zei deze later en dat bleek, het rollertje ging naast. Ze maakte het echter al snel goed met een actie en een diagonaal schot wat de 3-0 betekende. De 4-0 was het slotstuk maatr tevens de mooiste aanval van de wedstrijd. Een combinatie van Selene met Natscha ging uiteindelijk over eerstgenoemde heen aan de linkerzijde van het veld. Selene speelde Charlie in die vervolgens teruglegde op Karen die als linksback (net als Mario n in de eerste helft) aanvallende aspiraties had, die meteen Anoes bediende die in de punt bedacht zich niet en schoot half in de draai de bal in het Binnenmaasse doel. Een fraaie aanval dames!

Dat was het dan voor deze week, we voegen 3 punten toe aan het sc Botlek Vr1 volgende week om 14.30 uur op Groot Nibbeland, ijs en weder EN de beschikbaarheid van een veld dienende...