Datum

8 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Halverwege deze week leek het er echt op dat het deze zaterdag volle bak was, 16 vrouwen vierders stonden er op de presentielijst voor de thuiswedstrijd tegen DVV’09 Vr2. 2 dagen later was dat terug gebracht tot 14 want Leon10 (enkel) en Anoes (ben een beetje ziek) moesten alsnog afhaken. Maar nog steeds een ruime selectie.  Het team startte met vertrouwen aan de laatste wedstrijd van 2018 na de 1-3 overwinning in de eilandderby tegen sc Botlek Vr1 vorige week.

Op een uitstekend bespeelbaar veld 2 onder leiding van Remco Bork ontstond een wedstrijd waarbij Zuidland wat gevaarlijker werd dan de bezoeksters, maar niet meer dan dat. Althans dat vertelden de toeschouwers die de samenvatting gaven van de eerste 20 minuten die uw verslaggever heeft moeten missen. De doelpunten vielen dan ook in het vervolg van de eerste helft. Het was Esmee die met een zaalvoetbalpunter in een druk strafschopgebied de keepster verraste en de 1-0 maakte.  Daar konden we maar een minuut of 10 van genieten, want de net zo lange als snelle spits was er op een lange bal vandoor en kon alleen op Gerda afgaan en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Dat was het dan ook wel voor de eerste helft van de Dirkslandsen, buiten dan een enkele hoekschop.
Niet dat het niet geprobeerd werd want er was snelheid genoeg bij DVV, echter in de buurt van de rand 16 was het vervolg er niet en kon door Eva, Jessica (o), Karin en Marion de zaak aardig dicht gehouden worden.  Een fraaie aanval met een hoofdrol voor Betty die van rechts naar binnen sneed en goed zag dat Esmee ruimte maakte door breed weg te lopen. Mooie steekpass van Betty en Esmee (10 graden boven 0 met handschoentjes alsof het Romario zelf is…) gaat alleen op de keepster af. Beheerst buitenkant rechts langs de uitkomende keepster betekende de 2-1. Dat was ook de ruststand.

Na de rust konden we meer en meer op de helft van de tegenstander spelen.  Er werd goed druk op het middenveld gezet zodat DVV niet aan een beslissende pass kwam.  Kleine Karin maakte heel wat meters en Pris op de voor haar vreemde voorstoppersplek maakte het de tegenstander knap lastig. Titizita op rechtshalf was een plaag voor DVV en speelde consequent zus Betty diep aan. 1 keer kwam een tegenstander volledig vrij in de 16 te staan toen Eva wilde wegwerken maar de bal verkeerd raakte.  Het schot wat de linksbuiten produceerde was een prooi voor de attente Gerda.  Later stond Gerda ook goed toen de rechtsbuiten uit een onmogelijke hoek op doel schoot. Verder kwam ze niet in de problemen.  Voorin kreeg de van blessure terug gekeerde Charlie wat schiet mogelijkheden, maar het vizier stond nog niet helemaal scherp. Betty kon een keeruithalen maar recht op de keepster af. Eigenlijk valt er over de 2e helft niet veel meer te vertellen want het aantal kansen was aan beide zijden minimaal. Een enkele Slandse hoekschop zorgde nog wel voor paniek bij de keepster die het niet zo had op hoge ballen, maar meer dan de 2-1 zat er vandaag niet in. Het werd kouder en de wind wat harder dus toen er afgefloten werd vond iedereen het wel best maar wij het meeste want de 2e overwinning was een feit.

Woensdag wordt 2018 met een etentje afgesloten en 7 januari gaan de kicksen weer onder om de oliebollen eraf te lopen. Hele fijne feestdagen iedereen….