Accommodatie

Onbekend

21-9-2019  IFC VR1-Zuidland VR1 1-3 (1-1)

Doel: Laura van der Wagt

Verdediging:  Tesse Kooistra (73 min Rosalie), Mijke Poldervaart,  Sanne Troost, Jessie Vorstenbosch

Middenveld: Jacqueline Bubberman, José Breukelman, Tamara van Rooyen (65 min Julia)

Aanval: Ryanne Mol, Romy Takken, Demi Smolders

Bank: Rosalie Poldervaart , Julia Wertz, Natascha Siep

In het publiek, al dan niet geblesseerd:  Jacky Greaves, Gwen van Dijk, Romona Postma, Jade Weeda, Chloë Smolders

Coach: Michel Visser en Pieter. Vlag: Henk Nieuwenhuizen

Voor de eerste competitie wedstrijd reisde VR1 af naar Hendrik Ido Ambacht. De wedstrijd was gepland om 17.00 uur en omdat het opnieuw een warme nazomerdag was kwam dat goed uit!

In de eerste minuut kreeg de rechtsvoor nr 7 van IFC ter hoogte van de middenlijn een fraai balletje aangespeeld. Zij sprintte achter Tesse vandaan en ging strak op doel af. Onderweg kwam zij Sanne tegen die zij mooi omzeilde en daarna loste zij van dichtbij een onhoudbaar schot laag in doel en liet Laura kansloos: 1-0. Twee minuten later was er een bijna identieke situatie waarbij de snelle en behendige rechtsvoor met Tesse op de hielen richting doel ging. Laura liep uit maar de rechtsvoor passeerde haar ook.  Gelukkig belandde de bal in het zijnet. Enkele minuten later verloor Demi S de bal en een lange cross pass op de rechtsvoor volgde. Opnieuw ging zij alleen op doel af maar Laura redde. IFC begon dus sterk aan de wedstrijd; zij wisten elkaar goed te vinden en waren sterk aan de bal. Na 10 minuten was de eerste aanval voor Zuidland: Romy T werd aangespeeld en in haar vaart werd zij op de hielen getikt, maar zij ging toch door. Met een panna passeerde zij haar tegenstander maar daar ontmoette zij een andere verdediger die uitschoot. Na 13 minuten werd Ryanne met een ingooi bereikt. Zij draaide schitterend weg van haar tegenstander en loste toen haar speciale “Mol balletje”: een boogballetje net over alles heen maar helaas nu ook net over de lat. Bij de volgende aanval vond de rechtsvoor van IFC Mijke op haar weg, die onderschepte en een mooie pass gaf aan Romy T  op de middenlijn. Romy T sprintte diep rechts en gaf een fraaie voorzet aan de goed meegelopen en geheel vrij voor doel staande Demi S. Zij kon eenvoudig binnenschieten: 1-1. Een minuut later werd Romy T opnieuw gelanceerd maar het schot ketste af op de paal. Twee keer achter elkaar kreeg IFC een corner maar geen doelpunten. Na 26 minuten werd opnieuw de rechtsvoor van IFC weggestuurd. Het strakke schot ging centimeters naast. Zuidland kreeg een vrije trap maar er was helaas niemand voor doel en de bal ging onaangeraakt langs. Jacqueline probeerde een afstandsschot dat met moeite door de keeper werd gecontroleerd. Enkele minuten later viel IFC aan vanaf links. Na een sliding van Mijke werkte Laura echt weg. We zagen mooie combinaties van José, Romy T en Ryanne waarbij de laatste mooi wegdraaide en afrondde met een Mol-balletje dat helaas net over ging. Kort voor rust werd Romy T aangespeeld door Jessie. Ryanne werd bereikt maar de keeper stootte het harde schot weg. Daar stond Demi S die helaas over schoot.

De 2e helft begon met een aanval van IFC: het snoeiharde schot werd door Laura gepakt. Daarna zagen we een mooie combinatie van José en Romy T maar de keeper controleerde. In minuut 49 kreeg IFC een vrije trap waarbij zij direct op doel schoot. Laura stootte weg maar daar stond de rechtsvoor die snoeihard op de lat schoot. De rebound was voor de spits van IFC maar Sanne dwong haar opzij en de bal belandde in het zijnet. IFC had duidelijk in de rust de opdracht gekregen te scoren en deed er werkelijk alles aan. IFC was sterk aan de bal, snel en behendig tikten zij goed rond. Zuidland was meestal uitstekend aan het voetballen maar plots was er dan weer een vlaag van balverlies en traagheid waarbij even alles mis ging. Snel achter elkaar volgden 3 aanvallen van IFC waarbij nr 7 en nr 5 elkaar uitstekend bedienden. Mijke, Sanne en Tesse wisten doelpunten te voorkomen. In de 60ste minuut benutte Jacqueline een ingooi om Ryanne te bereiken. Zij draaide en maaide de bal strak en laag in doel: 1-2. Opnieuw onderschepte José de bal op het middenveld en na goed heen en weer tikken met Romy T schoot de laatste op doel. De keeper pakte ook dit schot. Na 62 minuten sprintte nr 7 met Tesse in haar nek op doel af. Zij loste een hard en goed schot dat door Laura werd gepakt terwijl de linksvoor van IFC vrij voor doel stond: daar kwam Zuidland mooi mee weg! Daarna volgden 2 corners voor IFC waarbij, na de laatste corner, de bal die in de kluts voor doel belandde uiteindelijk door Laura werd weggeschoten. In minuut 69 werd nr 7 opnieuw weggestuurd. Van dichtbij loste zij een schot dat door Mijke knetterhard werd geblokt. Aan de andere kant hield de keeper een fraai schot van Ryanne er met de vingertoppen uit. IFC probeerde de achterstand in te halen en de aanvallen werden feller. Sanne onderschepte maar schoot helaas in de voeten van IFC die hard terugschoot net naast doel. Zuidland liet zich niet onbetuigd en we zagen mooie combinaties van Ryanne, José, en Romy T en later van Jacqueline en Julia maar alle doelpogingen werden gepakt door de keeper. In de 83ste minuut  zette IFC werkelijk alles op alles om te scoren en van enige afstand en dichtbij volgden 3 doelpogingen elkaar op. Het laatste schot was een rebound van de kleine snelle linksback. Mijke, Sanne, Jessie en Rosalie wisten doelpunten te voorkomen.  Na 86 minuten bleek de linksvoor nog energie te hebben en passeerde iedereen en stuitte uiteindelijk op Rosalie. IFC probeerde een afstandsschot terwijl de linksvoor van IFC vrij voor doel stond! Gelukkig had ze dát niet gezien. Laura hield het schot er met de vingertoppen uit. Een corner van IFC werd door Romy T weggekopt maar Demi S werd van de bal gelopen en een hard schot volgde dat net naast doel ging. Daarna schoot IFC van afstand op de lat. De rechtsvoor pakte op maar Rosalie blokte het schot en Mijke werkte weg. In de blessuretijd werd Ryanne aangespeeld. Tussen 3 verdedigers sprintte zij op doel af en met een gecontroleerd lobje over de keeper heen rondde zij af op 1-3!

Het was een spannende wedstrijd waarbij IFC iets beter was dan Zuidland en meer kansen kreeg. Het scoren lukte IFC niet zo goed dus Zuidland ging er met de 3 punten vandoor. Een goed begin voor Zuidland-VR1.