• Zuidland JO11-1 volop in strijd voor de 1e plaats door knappe overwinning op Rozenburg JO11-1

Rozenburg JO11-1 - Zuidland JO11-1 3-6 (1-4)
    19 mei 2018

Met in de wetenschap dat Spartaan’20 doordeweeks de wedstrijd tegen Rozenburg JO11-1 met maar liefst 7-1 had gewonnen, was het vandaag een kwestie van winnen en de 2e plaats definitief overnemen van Rozenburg en daarbij nog een kleine mogelijkheid behouden op de 1e plaats, of definitief afhaken en genoegen nemen met de 3e plaats in de competitie. Omdat de scheidsrechter van Rozenburg spoorloos was, was de vader van Robin, Chris bereid om de rol van scheidsrechter op zich te nemen. Chris, bedankt!

Direct vanaf de aftrap was het Rozenburg die het heft in handen nam. Ze waren veel feller en mochten mede hierdoor al direct de eerste grote kans optekenen. De spits mocht zo tussen Arij en Gijs doorlopen waarna zijn schot maar net naast het doel van Razoel ging. Zuidland was nog niet wakker want de tweede grote kans diende zich al aan en was ook gelijk raak. Een aanvaller van Rozenburg mocht vrij uithalen waarna zijn schot nog door Razoel werd gered maar de rebound alsnog werd binnengetikt (1-0). Nadat Razoel nog een keer handelend moest optreden bij een afstandsschot begon Zuidland langzaam beter in het spel te komen. Robin was, na een aanval opgezet door Gregory en Mick, dicht bij een doelpunt maar zijn schot werd door de keeper gered. Lang duurde het niet voordat Zuidland op gelijke hoogte wist te komen. Een mooie kaats op links tussen Mauro en Robin, bracht Mauro in het doelgebied waarna zijn steekpass precies op maat was om Gregory voor de keeper te zetten. Gregory wist deze kans te verzilveren door de keeper te verrassen met een balletje buitenkant rechts in de verre hoek (1-1). Zuidland trok vervolgens het spel helemaal naar zich toe. Een voorzet van Gregory vanaf rechts belandde bij de tweede paal bij Mauro die met een ultieme inspanning zijn voet nog tegen de bal aan kreeg waarna de bal via de lat over ging. Jammer, want deze aanval had meer verdiend. Dit vond Gijs ook want kort daarna slingerde hij op dezelfde wijze de bal vanaf rechts hoog voor het doel en nu stond Mauro wel klaar om de bal binnen te tikken (1-2). Zuidland bleef fel jagen en werd hiervoor beloond. Door goed doorzetten veroverde Melvin tot twee keer toe de bal van een Rozenburgse verdediger om vervolgens alleen voor de keeper de bal langs de keeper te schieten (1-3). Nadat Arij een afstandsschot op de lat zag ploffen en Gijs de keeper op de proef had gesteld met een stuiterend afstandsschot, was Rozenburg dicht bij de aansluitingstreffer. Een corner werd door Robin niet goed weggewerkt waarna zijn tegenstander vrij op het doel mocht schieten en gelukkig voor ons de bal via een Zuidlandse speler over schoot. In plaats van de aansluitingstreffer moest Rozenburg vervolgens zelf wederom een treffer incasseren. Gregory kreeg de bal aangespeeld en besloot van grote afstand verwoestend uit te halen. De bal vloog prachtig in de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor de keeper van Rozenburg (1-4). Nadat Arij met een sliding nog maar net wist te voorkomen dat na een redding van Razoel de rebound alsnog werd binnengetikt was het dezelfde Arij die voor de tweede keer deze ochtend de bal op de lat zag belanden, nu vanuit een verre vrije trap. Met een comfortabele 4-1 voorsprong mochten we gaan rusten.

Zuidland was direct vanaf de aftrap bij de les en voorkwam hierdoor een snelle tegentreffer als voor rust. Zuidland bleef het beste spel houden en combineerde er rustig op los. Rozenburg liep achter de feiten aan en het was dan ook niet verrassend dat het Zuidland was die de voorsprong verder vergrootte. Een voorzet van Gijs viel uiteindelijk voor de voeten van Gregory, die zo zijn derde doelpunt van de dag mocht bijschrijven (1-5). Ook Arij had iets met 3, want voor de derde keer wist hij van afstand de bal op de lat te schieten. Robin kreeg een grote kans toen hij Gregory de diepte in stuurde, zelf goed mee naar voren liep en toen door Gregory, die prima het overzicht behield, werd aangespeeld. Helaas raakte Robin de bal niet goed waardoor deze in het zijnet terecht kwam. Kort daarop werd wederom Robin, nu door Arij, in de gelegenheid gesteld om te scoren maar ook hij trof de lat. Nadat schoten van Mick en Mauro door de keeper werden gered besloot Melvin het over een andere boeg te gooien. Opkomend langs de rechter achterlijn behield hij het overzicht en stelde met een pass op maat Mick instaat om binnen te tikken (1-6). Langzaam sloop er wat vermoeidheid in het team en vergaten sommige spelers hun defensieve taak. Bij een counter van Rozenburg werd Timo uitgetikt en kon de uitkomende Razoel een doelpunt niet voorkomen (2-6). Direct vanaf de aftrap raakte Arij de bal niet goed en mocht de spits doorlopen naar het doel. Gelukkig wisten Timo en Thomas de doorgang te verhinderen. Toch mocht Rozenburg nog één keer scoren. Een hoge corner werd door Thomas weggekopt waarna de afgeslagen bal een prooi was voor de speler van Rozenburg, die dankbaar gebruik maakte van de weifeling van Robin om uit te lopen en Razoel met een hard schot in de onderhoek wist te passeren (3-6). Dit was ook de eindstand.
    Jongens, behoudens de eerste vijf en laatste vijf minuten hebben jullie prima gespeeld. Jullie waren fel en in balbezit werd er erg goed gecombineerd. Zes doelpunten, vijf ballen op de lat en nog een paar grote kansen zijn een goede weerspiegeling van jullie goede spel! Als trainers was het een genot om naar te kijken. Bij het schrijven van dit verslag kreeg ik het bericht dat koploper Spartaan’20 verrassend heeft verloren. Dit betekent dat we qua verliespunten nu gelijk staan. Aanstaande zaterdag de kraker tegen dezelfde Spartaan’20 voor de koppositie. Met voor ons nog 2 wedstrijden te gaan dus een heel leuk en spannend slot van deze competitie.

De trainers