• Zuidland gelegenheids team wint Rabobank toernooi in Strijen

2e pinksterdag stond dit jaar voor het mini gelegenheidsteam in het teken van het Rabobank toernooi bij vv Strijen. Een deel van de minis en jongens van Jo8-2 die nog de mini leeftijd hebben deden mee dat ook dit jaar weer op de kalender stond. De eerste wedstrijd was tegen de JO7 van Strijen. Het was duidelijk dat Zuidland nog even wakker moest worden. Eerste wedstrijd wet met 5-2 verloren. Direct na de westrijd was het raak de aap schieten. De man in apenpak moest worden geraakt om zo een ijsje te kunnen scoren. Dit ging al een stuk beter en er werden 2 ijsjes gescoord. De eerste wedstrijd werd verloren omdat de verdediging niet goed stond. Duco van Batenburg nam het team aan de hand en was als laatste man de rots in de branding. De resterende twee poule wedstrijd werden daarom gewonnen. Zuidlamd werdt ondanks het verlies tweede in de poule en moest de halve finale spelen tegen Strijen. Het team stond verdedigend zeer sterk. De wedstrijd was snel gespeeld en met 3-0 winst werdt de finale gehaald. Ze waren nu zelfvezekerd genoeg om luidkeels te roepen dat ze toernooi gingen winnen. De finale werdt gespeeld op het hoofdveld tegen Oude maas. Om te spanning te verhogen werdt iedereen zijn naam aan begin van wedstrijd door de luidsprekers om geroepen. De spanning was om te snijden en Zuidland kwam 0-1 achter. Als snel volgde de gelijkmaker door Tobias Lieuw-Hie. Freek de Roo en Joey v/d Waag stopte menige aanvallen van Oude maas. 5 min voor tijd maakte Evan de Bonte de verlossende 2-1. Zuidland hield de voorsprong vast en won daarmee het toernooi.