• Namens het bestuur van Voetbalvereniging Zuidland heet ik iedereen vanmiddag van harte welkom op ons sportcomplex “Groot-Nibbeland”.

Dat welkom geldt in het bijzonder voor de spelers, technische staf, en supporters van onze tegenstander Bergschenhoekse Voetbal Club Bergschenhoek uit jawel, Bergschenhoek. Deze wat voor de hand liggende naam werd noodzakelijk toen na de oprichting van BVC in 1947 er in Bilthoven al een vereniging speelde met deze zelfde naam. Dan maar BVCB. Uiteraard ook een hartelijk welkom voor scheidsrechter John Kraak van de Korendijk en z’n twee neutrale assistenten.

Beoordelen, bejubelen, belonen, bedanken, beregenen, beter weer… Kortom het einde van de competitie naakt. Beslissingen: de minimaal beoogde 5e plaats is inmiddels binnen en de 4e stevig in handen. Bespiegelingen: een vervangende periodetitel is op eigen kracht haalbaar maar een beetje hulp mag natuurlijk ook. Er zijn daarvoor namelijk nog twee punten noodzakelijk. Eén keer winnen is dan wel zo handig, maar wanneer vanmiddag Neptunus tegen Sparta geen winnaar kent en Berkel wordt periodekampioen bij Strijen, dan is het al zover. Een toetje zou zomaar kunnen dus. En zoals het zich nu laat aanzien niet zomaar één! De tegenstander wordt dan op 2 juni de nummer 13 van 1B en op die plek staat momenteel… Nieuwenhoorn.
    Maar eerst nog even de visite van vanmiddag, BVCB dus. Dat is wel eventjes geleden. Nadat eerder in het seizoen 1994-95 de uitwedstrijd al was gewonnen (1-4) bleven op 21 januari 1995 ook de twee thuispunten aan de Stationsweg (1-0). Mede hierdoor degradeerde BVCB dat seizoen voor een jaartje naar de Rotterdamse Voetbal Bond. Aangezien deze RVB in 1996 ophield te bestaan vond er een enorme verschuiving plaats. Er diende namelijk vanaf seizoen 1996-97 voor iedere vereniging in den lande een plekje gezocht te worden onder de vleugels van de KNVB. Hierdoor ontstond er niet alleen een 5e en 6e klas maar kwamen zowel Zuidland als BVCB in de 3e terecht. BVCB sloeg dus zomaar een klasje over. Vanaf dat moment liep de weg omhoog om uiteindelijk in 2010 te eindigen in 4 seizoenen 1B. De afgelopen 3 seizoenen werd er steeds lang meegedaan om promotie, maar kwam het er telkens niet van. Maar dit seizoen zou het zomaar kunnen…

Vanaf zo’n beetje half drie wordt het dus spannend, maar niet voordat Kai van Trigt uit de JO9-1 als Pupil van de Week de wedstrijd op gang heeft geschoten. Vanzelfsprekend wens ik u namens het bestuur een aangenaam verblijf op ons complex en een leuke, sportieve wedstrijd toe.

Mededelingen van huishoudelijke aard: in de kantine is roken niet toegestaan en het nuttigen van alcoholische dranken mag buiten, alleen op het terras voor de kantine binnen de witgeschilderde lijnen.

Dave Chong
    Voorzitter v.v. Zuidland