• Vrouwen

• 10 teams bij de meiden!

2017-2018 heeft voor de vrouwen en meiden-afdeling een unieke start, het 10e team van de afdeling is ingeschreven. Daarmee nemen we een uitzonderlijke positie in op Voorne Putten als het gaat om vrouwen- en meidenvoetbal.  Dat is ook wat in het beleidsplan van de afdeling verwoord is; "Bolwerk in het Vrouwen- en Meidenvoetbal! Hiermee zijn we met de afdeling inmiddels groter dan een aantal voetbalverenigingen als geheel!

Bij Zuidland spelen meisjes bij meisjes. Niet omdat het moet, maar omdat de meesten dat nu eenmaal het leukste vinden. Maar, we willen meidenvoetbal leuk maken voor iedereen. Dus heb je talent en wil je bij de jongens voetballen, dan kan dat! Je moet wel selectieniveau jongens halen maar dan is het geen probleem.

Inmiddels hebben we een naam opgebouwd, er gebeurd wat bij Zuidland op het gebied van het meidenvoetbal. We willen dan ook een centrale rol vervullen op Voorne Putten, en meiden ook uit andere plaatsen dan Zuidland aan ons binden. Inmiddels spelen er meiden uit Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Abbenbroek, Geervliet, Heenvliet, Zwartewaal, Hellevoetsluis, Vierpolders, Brielle, Stellendam, Spijkenisse, Hekelingen, Hoogvliet, Pernis, Rozenburg, Schiedam en Rotterdam bij onze vereniging zodat we kunnen stellen dat we inmiddels een regionale functie hebben.

Onze meiden trainen allemaal op dezelfde avonden, maandag en woensdag. Bewuste keuze zodat ze elkaar een beetje leren kennen en als er bij andere teams meegedaan moet worden het in elk geval geen vreemde meiden zijn. Die aanpak heeft de afgelopen jaren gewerkt.

De meiden lopen er goed bij. Net als de overige teams van de vereniging is er een uitgebreid kledingplan, wat er in voorziet dat alle meiden een tenue (kleine vergoeding per jaar), een trainingspak en een tas hebben.  Ook wat dat betreft staat de organisatie!

Wil je ook kennismaken met de leukste (en grootste) meidenclub van Voorne Putten, neem dan contact op met de coördinators Hans Schelvis, 0630169759 of h.schelvis@chello.nl