Nieuwsbrief WK05_2020

Nieuwsbrief vanuit de Vrijwilligerscommissie vv Zuidland

Wk5-2020

Het is alweer een tijdje geleden dat je een nieuwsbrief vanuit de Vrijwilligerscommissie ontvangen hebt. Dat wil niet zeggen dat we stil gezeten hebben, integendeel. We hebben regelmatig berichtjes op de site en onze Facebook-pagina geplaatst voor hulpoproepjes of nieuwsberichten.

De eerste seizoenshelft zit erop en we kunnen melden dat we voorzichtig meer nieuwe vrijwilligers aan het werk zien. Sommigen vinden het erg leuk om op onze vereniging bezig te zijn en melden zich weer aan voor nieuwe taken. Sommigen doen het omdat “het moet” en we vinden het heel fijn dat ze zich toch voor ons cluppie inzetten. De bardiensten worden eigenlijk altijd goed ingevuld. De keukendiensten daarentegen blijven regelmatig onbezet, waardoor we een paar keer de keuken dicht hebben moeten houden, pas later konden openen of eerder moesten sluiten vanwege vrijwilligerstekort. We hopen dat er toch meer vrijwilligers zich hiervoor aan gaan melden. Kantine-inkomsten zijn een groot deel van de inkomsten van onze vereniging en die kunnen we niet missen!

We zijn begonnen aan de tweede seizoenshelft. We merken dat de dagen weer langer worden en hopelijk wordt het weer beter, zodat er gewoon weer iedere avond getraind kan worden en iedere zaterdag gevoetbald kan worden zonder afgelastingen. Het zal dan ook voor onze Onderhoudsploeg een stuk drukker worden. Zij zorgen ervoor dat het complex iedere dag (!) schoongemaakt en onderhouden wordt. Zo worden doordeweeks iedere morgen o.a. de kleedkamers schoongemaakt, de paden geveegd en afvalbakken geleegd. Vooral op maandagen kost hen dit veel tijd, omdat heel veel mensen toch niet een afvalbak kunnen vinden of dit te ver lopen vinden en het dan maar zomaar laten vallen. Zeker als ons 1e elftal thuis gespeeld heeft, ligt er veel rotzooi wat makkelijk in een afvalbak gegooid had kunnen worden. Denk bij het volgende lege koffie- of bierbekertje aan onze helden van de Onderhoudsploeg en wat een werk zij toch verzetten op onze vereniging! Met het zelfde gemak gooi je het in de afvalbak ;-).

En onze mannen van de Onderhoudsploeg kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de kleedkamers of bij andere klussen.

We zijn op dit moment bezig om een schoonmaakbedrijf in te huren om ons Schoonmaakteam, bestaande uit Bep en Mille, te ondersteunen bij de wekelijkse schoonmaak, zodat zij dit niet meer elke week samen hoeven te doen. Helaas heeft het Bestuur deze stap moeten zetten, omdat er van de ruim 600 (!) leden die we hebben, er maar een handjevol vrijwilligers waren die het Schoonmaakteam wilden helpen met de wekelijkse schoonmaak…

Onlangs hebben we enkele vacatures geplaatst. Goed nieuws! De vacature voor de Sponsorcommissie PR & Communicatie is inmiddels vervuld en voor de Lief & Leed Commissie hebben we ook al enthousiaste reacties ontvangen. Heel fijn dat deze vrijwilligers hiervoor tijd vrij willen maken!

Denk er eens over na of de functie Lid Sponsorcommissie wellicht iets voor jou is? Op onze site bij Vacaturebank onder Vrijwilligers vind je meer informatie.

Naar aanleiding van de oproep voor het ophalen van oud papier hebben zich inmiddels twee mensen aangemeld. Maar het zou fijn zijn als er nog een of twee vrijwilligers zich aanmelden. Dan kan er een rooster gemaakt worden en ben je minder vaak aan de beurt.

Wil jij graag je handen uit de mouwen steken en een steentje bijdragen? Kijk dan op het rooster op onze site bij Vrijwilligers => Vrijwilligersrooster en schrijf je in voor een vrijwilligerstaak. Staat er geen taak voor je bij maar je wilt wel helpen? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@vvzuidland.nl en geef aan wat je graag zou willen doen. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Vele handen maken licht werk en we zijn “Door Eendracht Sterk”!

De Vrijwiliggerscommissie