Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuwsbrief vrijwilligers WK21-2019

Nieuwsbrief vrijwilligers WK21-2019

Nieuwsbrief vanuit de Vrijwilligerscommissie vv Zuidland

 wk21-2019

Heb je je nog niet geregistreerd en aangemeld als vrijwilliger op www.vvzuidland.nl ? Doe dat dan zo snel mogelijk! In onze vorige nieuwsbrief, wk18-2019, hebben we toegelicht hoe en waarom.

In die nieuwsbrief hebben we vermeld uit wie deze commissie bestaat. In deze nieuwsbrief willen we ons graag verder voorstellen.

 “Ik ben Jaap van Kranenburg en woon nu 19 jaar in Zuidland. Om mij wat meer betrokken te kunnen voelen, heb   ik me aangemeld bij de vrijwillige brandweer. Ik liep hier, voordat ik hier kwam wonen, al wat jaartjes rond als 
 postbode. Ik kende dus al aardig wat inwoners voordat ik hier definitief kwam wonen. Ik woon samen met
 Hennie Onderstal en we hebben twee kinderen: een zoon en een dochter. Deze zijn de deur al uit en we mogen
 genieten van onze twee kleinkinderen. Dus   ja, ik ben al opa en ben daar trots op. Verder hebben we nog twee
                                honden waarvan één een Zwitserse Witte Herder waar ik wekelijks mee train in detectie en speuren.

Ik kreeg jaren geleden te horen dat er een Bernissetoernooi werd gehouden in Heenvliet en ben toen eens gaan kijken. Ik heb zelf nl. 30 jaar gevoetbald en begon bij SV Hoogvliet, en dat blijft trekken. Ik kwam al snel in contact en er werd gevraagd of ik geen zin had om een elftal te willen trainen. Zo ben ik samen met Mark Poppelaars begonnen bij de mooiste club van Voorne-Putten (toen heette het nog zo) en dit met veel plezier gedaan. Ik was regelmatig aan de bar te vinden en kwam al snel in contact met deze fantastische groep en ze vroegen of ik ook een paar uurtjes per maand wilde komen helpen. Dat was wederom geen probleem. Ik was sowieso elke zaterdag op de club om bij het eerste elftal te kijken. Het ging toen voor de wind met het eerste elftal. Met mooie trainers behaalden ze de 1e Klasse. Ze vroegen: wil jij niet vaste assistent-scheidsrechter worden bij het eerste elftal? En ja, ook daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dit liep niet samen met mijn bardiensten, dus moest ik hier mee stoppen. Maar Dave (voorzitter van deze mooie club) vroeg of ik dan niet in de Vrijwilligerscommissie wilde plaatsnemen. Dit was een mooie oplossing. Verder fluit ik op zaterdagochtend nog wat wedstrijdjes en sta ik elke donderdagavond achter de bar na de training van de senioren elftallen. Helaas ben ik gestopt met het vlaggen bij het eerste elftal. Niet omdat ik het niet leuk vond, maar omdat ik mijn emoties niet altijd de baas ben en ik wil de club geen slechte naam bezorgen. ”Jaap, heb jij ook nog werk?”, vragen ze mij wel eens. Ja hoor, ik werk als instructeur bij Kompasveiligheidsgroep en geef daar dagelijks trainingen in agressie, BHV, VCA, EHBO, kinderhulpverlener, alles op het gebied van veiligheid bij allerlei bedrijven en instanties en doe dit met veel plezier. Dus ja, ook ik heb het druk, maar vrijwilligerswerk is mooi! Je kunt iets betekenen voor de club en ik haal daar veel plezier en waardering uit. Dat willen we toch allemaal wel? Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar ja, dat is nergens toch? Een vereniging kan nooit bestaan zonder vrijwilligers en ik haal mijn plezier en geluk daaruit. Als ik fluit op zaterdag en de wei in mag, dat is toch geweldig om de kinderen plezier te zien hebben in het spelletje? Of als ik achter de bar sta om een ieder te voorzien van een drankje en een hapje? Ik hoop nog lang te kunnen blijven bij deze prachtige club en ja, ook ik hoop te eindigen in de onderhoudsploeg. Want daar kom je terecht als je met pensioen gaat. Maar dat duurt nog even. Ook dat is een fantastische ploeg vrijwilligers die zorgen voor het mooie complex en dit mooi houden. Ik ga nu verder in de Vrijwilligerscommissie samen met René en Marina en ik weet het zeker: ook hier ga ik met veel plezier mee aan de slag!”


 “Wij zijn René en Marina Verspaandonk. We hebben twee kinderen en die voetballen allebei bij 
  vv Zuidland. René werkt als Dienstleider Energietechniek op de Centrale Verkeersleiding van de RET en
  Marina werkt twee dagen per week op het Grafisch Lyceum Rotterdam op de afdeling Financiële Zaken.
  In onze vrije tijd doen we graag leuke dingen met de kinderen of wandelen met de honden en doen we
                                       vrijwilligerswerk bij o.a. deze  voetbalvereniging.

Onze jongste, Melvin, is zo’n 5 jaar geleden op voetbal gegaan. Onze dochter Annabel vond het ook wel erg leuk om te gaan voetballen en kort daarna is ze ook lid geworden. Omdat wij het niet meer dan normaal vinden om ook iets voor een vereniging te doen waar jij of je kind lid van is (een vereniging is geen bedrijf waar betaald personeel de werkzaamheden uitvoert, maar de leden moeten met elkaar de vereniging draaiende houden, is onze mening), zijn we al gauw achter de bar en in de keuken van de VV Zuidland terechtgekomen. Toen René een andere baan kreeg en daardoor in de continudienst kwam te werken, was dit niet meer met de wedstrijden van de kinderen en de bar- en keukendiensten te combineren. We zijn toen gastheer en –vrouw in de bestuurskamer geworden bij wedstrijden van het 1e elftal. Nu onze kinderen ouder worden en op latere tijdstippen hun wedstrijden hebben, hebben we besloten hiermee te stoppen. Verder zijn we ook al wat jaren actief op administratief gebied binnen de Sponsorcommissie en de Club van 50 van deze vereniging. Kortom, van een soort “verplichting” is het bij ons eigenlijk een hobby geworden: we vinden het leuk om mee bezig te zijn en zo ons steentje bij te dragen om deze vereniging draaiende te houden zodat onze kinderen hier kunnen blijven voetballen.

Nu gaan wij dus samen met Jaap de Vrijwilligerscommissie verder invulling geven. René zal de administratieve ondersteuning voor zijn rekening gaan nemen, Marina zal algemeen aanspreekpunt zijn en de diverse vrijwilligerstaken coördineren en Jaap is aanspreekpunt voor de vrijwilligers voor de bar- en de kantinediensten.

We hopen dat veel leden en ouders van voetballende kinderen zich aan zullen melden als vrijwilliger en zo meehelpen om deze gezellige vereniging draaiende te houden zodat iedereen kan blijven voetballen. Nu draait de club op maar een klein groepje vaste vrijwilligers, maar met zoveel leden moet dat toch anders kunnen?”

Heb je je nog niet geregistreerd en aangemeld als vrijwilliger op
www.vvzuidland.nl ? Doe dat dan zo snel mogelijk! In onze vorige nieuwsbrief, wk18-2019, hebben we toegelicht hoe en waarom. 

Vragen of opmerkingen kunnen gemaild worden naar: vrijwilligers@vvzuidland.nl
 Aanmelden  / Aanmelden Hoe ?

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!