Aflevering 16 - "Leer de trainer kennen 2"

26 juni 2021 9:00

Met vandaag het interview van trainer Wim Pronk

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
Mijn naam is Wim Pronk en ik ben 53 jaar. Ik ben getrouwd met Annette en de gelukkige vader van twee dochters en een zoon.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam bij ABB bv als Order Handler.

Wanneer ben je begonnen met het trainerschap?
Dat is al een tijd geleden ik was zelf nog actief  als speler bij Zuidland. Ik ben begonnen om een D elftal te trainen samen met de toenmalige hoofdtrainer Rene Duister. Ik weet nog dat het een leuk jaar was met spelertjes zoals Arjan Poortvliet, Roy Pols, Paul Alderliesten, Jeffrey van der Slot.

Waarom wilde je trainer worden?
Ik ben er eigenlijk zo ingerold en had in eerste instantie niet echt de ambitie om trainer te worden.

Hoe lang train je al bij vv Zuidland?
Dat is alles bij elkaar wel een jaar of 14 geweest. Ik heb verschillende jeugdelftallen getraind en ben jaren assistent geweest van Tom Larsen bij het 1e elftal en ook nog twee jaar assistent bij het 2e elftal.

Bij welke clubs ben je nog meer allemaal trainer geweest?
Alleen bij vv Zuidland.

Heb je zelf ook gevoetbald en zo ja bij welke clubs?
Bij vv Spijkenisse en bij onze mooie vereniging vv Zuidland.

Wat was jouw mooiste voetbaljaar (en) ?
Ik heb veel mooie jaren meegemaakt.
Bij Spijkenisse begonnen op de voetbalschool en samen met mijn vader op zaterdag naar de wedstrijden van het 1e elftal kijken waarin mijn helden speelden met o.a. Nico Hokke, Joep Goedendorp, Daan van der Meer, Rini van Zanten enz. Daar ben ik besmet geraakt met het voetbalvirus.
Bij Spijkenisse heb ik in de hoogste jeugdelftallen gespeeld en ben verschillende keren kampioen geworden.  Ik heb daar maar een aantal wedstrijden in het 1e  gespeeld en ben een aantal keer ingevallen maar mooi om mee te maken.
Met Zuidland als voetballer gepromoveerd en kampioen geworden en een verloren bekerfinale gespeeld tegen SC Feyenoord.
De jaren als assistent  bij het 1e elftal van Zuidland met alle successen waren geweldig samen met Tom Larsen, Arie Molendijk, Marit, Remco en alle andere mensen die ik vergeet te noemen. Dus al met al allemaal mooie voetbal jaren en herinneringen.

Wat was het lastigste team waar je als trainer/speler ooit tegen gespeeld hebt?
Als speler weet ik nog goed dat we in de reserve hoofdklasse met Spijkenisse 2 uit tegen Katwijk 2 speelden en we die dag redelijk scheel zijn getikt.

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waar je ooit mee hebt gespeeld?

Screenshot_20210626-090600_LINEUP11.jpg