Aflevering 12 - "Leer de speler kennen 2"

9 juni 2021 11:30

Met vandaag het interview van Matthijs Breederland

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
Mijn naam is Matthijs Breederland en ik ben 20 jaar oud.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Momenteel volg ik de opleiding Logistics Engineering aan de hogeschool van Rotterdam. Daarnaast werk ik gemiddeld 20 uur per week. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met vrienden. Zoals een biertje drinken in de stad of naar festivals.

Wanneer ben je begonnen met voetbal?
Ik ben begonnen met voetballen in het seizoen van 2009/2010. Dit waren toentertijd de E-elftallen.

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?
Op dit moment al meer als 10 jaar.

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?
Ik ben in mijn voetbalcarrière alleen voor VV Zuidland gespeeld.

Wat is je favoriete positie in het veld?
Mijn favoriete positie in het veld is centraal achterin, echter vind ik het ook niet erg om op een back-positie te spelen.

Wat deed je om fit te blijven in de Corona tijd?
In het begin van de pandemie liep ik 3x per week hard. Na een tijdje werd ik hier een beetje simpel van, toen ben ik de sportschool ingedoken met een maatje van mij. We gingen soms wel dagelijks naar de sportschool in een week. Toen de sportscholen moesten sluiten vanwege de oplopende coronacijfers is alles een beetje verwaterd.

Wat was jouw mooiste voetbaljaar?
Dit kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren. Het was het seizoen van 2018/2019, we stonden toen met de A1 in de finale voor promotie naar de 4e divisie. Jammer genoeg werd deze wedstijd verloren tegen XerxesDZB met 1-4.

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?
Dit kan ik mij niet meer herinneren…

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?
Ik heb eigenlijk geen favoriete trainer. Met de meeste trainers was er onderling een goede klik. Als ik moest kiezen heeft Andrew de Ruiter mij heel veel geleerd in de jeugd.

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt?

Team_Breederland.jpeg