Arthur Ebink

Accommodatie

Onbekend

Waar men vooraf de verwachting had, dat het op deze derby kraker afgekomen publiek er eens goed voor op de banken zou moeten gaan zitten viel dit net als de uit de donkere wolken gevallen regen zwaar tegen. Zowel Zuidland als Nieuwenhoorn had er weinig zin in er een aantrekkelijk partij van te maken.

Zuidland kwam nerveus vanuit de startblokken en gaf de overhand van het spel in de 1e helft aan Nieuwenhoorn. Deze excelleerden ook niet met aantrekkelijk goed veldspel maar hanteerden veel al de lange bal richting de spitsen. In het begin ging het al bijna mis na een mispeer van de S’landse doelman en werden er nog een aantal mogelijkheden door Nieuwenhoorn niet benut. Dan ga je bijna denken aan die bewuste wet van Murphy  en kwam vanuit een korte corner een gevaarlijk schot op het doel van Nieuwenhoorn  door Ricardo Rapmund aanvoerder en centrale verdediger van Zuidland. En kwam er in de 37e minuut nog een schietkans voor Zuidlands dikoogappeltje Kai de Hoog maar die ging rakelings naast het doel. In de 40e minuut opende Nieuwenhoorn  de score door een gelukkig doelpunt vanuit een corner welke gemaakt werd door centrale verdediger Daniel Dijksman. Daarna viel Sven Versprille vlak voor de rust uit met wat het liet aanzien zware knie blessure. Onderzoek zal deze week verder uitwijzen hoe ernstig de knie eraan toe is. Zo ging men aan de thee met 1-0 achterstand.

De 2e helft nam Zuidland meer initiatieven dan Nieuwenhoorn maar kreeg niet echt veel meer dan een 3 tal kansen op een gelijkmaker. In de 89e minuut werd de wedstrijd definitief op slot gezet. Door slordig balverlies in de verdediging, waardoor Nieuwenhoorn spits Melvin Winterberg wel heel gemakkelijk kon intikken na aangeven van Sevket Kasaroglu en de eindstand van 2-0 op het scorebord kon laten noteren. Vooral het publiek was de grote verliezer van deze grauwe natte zaterdagmiddag geworden.  Nieuwenhoorn ging met de punten aan de haal en Zuidland had weer een seizoensopening als veel van de laatste 10 jaar al het geval is, een start met verlies. Dit zegt natuurlijk nog niets, dat is ook al veelvuldig bewezen in voorgaande competitie jaren.

Volgende week wacht om 14:30 uur de eerste thuis wedstijd van het seizoen met als tegenstander SVS.