Kethel Spaland knock-out gevoetbald door Zuidland. - Voetbalvereniging Zuidland

Kethel Spaland knock-out gevoetbald door Zuidland.

Kethel Spaland, vv 1

vv Zuidland 1

2e klasse D

27 oktober 2018 14:30

Herwin van der Maat

Onbekend

Zuidland heeft zaterdag middag Kethel Spaland alle hoeken van het veld op sportpark Willem-Alexander laten zien. Uiteindelijk stapte de S’landse blauwhemden met een dikverdiende 0-4 winst na het laatste fluitsignaal van het veld af. Eerlijk gezegd is Kethel Spaland daar nog goed mee weggekomen, want als er een uitslag had gestaan van 0-10 was er niets van gelogen. De zuidland spitsen v.d. Steen, Verlaan en De Macker waren te lief in de afronding, waardoor doelman Zuur van Kethel Spaland veruit de beste speler van zijn team werd.

Vanaf de aftrap die Zuidland mocht nemen zat men al gelijk goed in de wedstrijd. Nog in de 1e minuut nam Zuidland linker middenvelder van Burik met zijn linkerbeen al een hoekschop van de rechterzijde van het veld deze bal werd moeizaam weggewerkt door de verdediging van Kethel Spaland. De toon was gezet Zuidland trainer De Haan had ogenschijnlijk de opdracht meegegeven om direct hoogdruk te zetten op Kethel Spaland. Een paar minuten later wordt v.d. Steen diep gestuurd door Verlaan hier zat doelman Zuur nog tussen, maar een fractie later was het wel raak toen Verlaan wederom v.d. Steen bediende met een goede pass en deze prachtig met een slimme beweging de 0-1 liet aantekenen op het scorebord in de 7e minuut. Bijna was v.d. Steen weer vrij op weg richting doel na een steekbal van De Hoog maar de strak leidende arbiter Van Der Maat floot af voor buitenspel. In de18e minuut wordt v.d. Steen weer diep gestuurd en komt buiten het 5 meter gebied in botsing met doelman Zuur waardoor de bal vrij komt voor de fluwelen voetjes van Van Buuren en deze zonder enige twijfel de 0-2 in de touwen van het doelnet joeg. Kethel Spaland was behoorlijk aangeslagen van deze knock-down. Even later is het Verlaan die diep gestuurd werd en in de 16 meter hard onderuit geschoffeld wordt door keeper Zuur, eigenlijk zeker geel en een penalty sommige vonden zelfs rood, maar arbiter Van Der Maat had vooraf aan de wedstrijd zijn mooie zwartrode design bril afgezet en zag er niet zoveel in en liet het spel doorgaan. Kethel Spaland creëerde nauwelijks kansen buiten een aantal hoekschoppen die allemaal door Zuidland doelman Abbas verwerkt werden. Vanuit een vrije trap van Kethel Spaland speler  Silva de Freitas stompt keeper Abbas de bal hardweg waar op eigen helft de razend rappe Verlaan accelereert richting doel van Zuur en in de 28e minuut de 0-3 binnenschiet. De eerste gele kaart valt in minuut 36 voor Kethel Spaland rechterverdediger Verschoor, die een solerende Michilsen hard met een ingreep van achteren stopt. Een minuut later zijn het Zuidland speler Verlaan en Kethel Spaland verdediger De Wit die met elkaar aan het bakkeleien zijn bij de rechterhoekvlag en worden beiden voor deze niet slimme conversatie beloond met een gele kaart door leidsman Van Der Maat. Vlak voor de rust kopt in blessure tijd Kethel Spaland verdediger Lansbergen nog net naast vanuit een hoekschop van De Vries. Hierna kan Zuidland met een goed gevoel aan een warm bekertje thee op deze koude natte zaterdag beginnen.

In de tweede helft start Zuidland gelijk weer met de zelfde scherpte als in het eerste deel van deze wedstrijd.  In minuut 50 wordt de jonge Van Burik diep weggestuurd en treft met het linkerpootje de paal uit deze 100% kans. Na mooi positie spel van Zuidland in de 52e minuut weer een 100% kans maar v.d. Steen schiet naast. Een paar minuten later stuurde De Hoog met een steekpass Verlaan diep weg maar zijn inzet belande via de paal aan de verkeerde kant van het doel. Dit was 100% kans nummer zoveel. Na een wissel in de 57e minuut waar Zuidland speler Wolters het veld verlaat voor Spits De Macker wist deze in nog geen 3 minuten tot twee maal toe een 100% kans tegen doelman Zuur aan te schieten. Twee minuten later Verlaan een 100% kans tegen de keeper aan. In minuut 70 speelde De Macker in de 16 meter af op de vrijstaande Berkhout, helaas weer een 100% tegen de keeper aan en in die zelfde minuut schiet ook De Macker nog eens hard op de paal van het doel van Zuur. Er is buiten ongevaarlijke hoekschoppen van Kethel Spaland maar weinig doel gerichte inspanning te zien tot nu toe. Zuidland speler Van Burik kopt vanuit een hoekschop van Verlaan rakelings over, dit gebeurde vlak voor de wissel in minuut 76 van Ohemeng voor v.d. Bogaerdt.  In minuut 79 en 80 waren het De Macker en v.d. Steen die weer met twee 100% kansen het lichaam van de keeper wisten te treffen. Wat zal doelman Zuur beurse plekken over hebben gehouden van al de ballen die deze middag tegen zijn lichaam zijn geschoten. Eindelijk wordt in de 81e minuut het doelnet weer eens geraakt, Verlaan mocht vrij door gaan en maakte met de 0-4 zijn 2e goal deze middag.  Een minuut later wederom een 100% kans, nu Michilsen die naast schiet. Als je al die mogelijkheden optel, dan had er werkelijk een monsterscore op het bord moeten staan. In de slotfase deed Zuidland het iets rustiger aan en kreeg Kethel Spaland nog een vrije trap welke door Bakboord genomen werd en door Oosterwaal in de handschoenen van Zuidland doelman Abbas gekopt werd.  Kethel Spaland kreeg met een hoekschop de laatste mogelijkheid deze wedstrijd om nog iets aan de score te veranderen maar deze belande over de achterlijn. Arbiter Van Der Maat floot zijn eindsignaal. Zuidland had een goede wedstrijd gespeeld en een mooie overwinning geboekt maar trainer De Haan zal volgens mij gevoel deze aankomende week nog wel even terugkomen op het hoge aantal gemiste 100% mogelijkheden.

Volgende week zaterdag 3 november 2018 speelt Zuidland thuis op sportpark Groot Nibbeland om 14:30 uur tegen DCV uit Krimpen  aan de IJssel.