Vroege rode kaart brengt verlies Zuidland tegen CWO. - Voetbalvereniging Zuidland

Vroege rode kaart brengt verlies Zuidland tegen CWO.

vv Zuidland 1

CWO 1

2e klasse D

24 november 2018 14:30

Abdel Afalah

Onbekend

Zuidland heeft geen succes kunnen behalen tegen voormalig hekkensluiter CWO. De ploeg van Peter de Haan verloor na een snelle rode kaart met 1-2 van CWO.

Na tien minuten spelen moest Zuidland na een overtreding op een doorgebroken speler met een rode kaart van Arbiter Afalah voor Rapmund met tien man verder. Zuidland had toen zelfs nog het betere veldspel gedurende de eerste helft. Toch kwam CWO al een aantal keer gevaarlijk in 1 op situaties vrij voor Zuidland doelman Abbas maar de CWO aanvallers wisten de grote kansen nog niet te verzilveren. En maakte Zuidland aanvaller de Macker in de 20e minuut na goed doorgaan wel een kans voor Zuidland uitstekend af. Deze 1-0 voorsprong had Zuidland zelfs nog kunnen uitbreiden maar de kansen werden gemist. Voor rust was er nog een gele kaart voor CWO speler van der Meer wegens opmerkingen naar de leiding. En gingen de tien van Zuidland met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Na rust kwam er een minder scherp Zuidland vanuit de kleedkamer het veld op. Het startte opvallend slap en kwam CWO binnen twee minuten al op gelijke hoogte door een doelpunt vanuit een vrije trap van v.d. Meer die Markovic met een prima schot afrondt. CWO haalde vertrouwen uit deze 1-1 gelijke stand en ging op zoek naar meer succes. Uiteraard probeerde Zuidland het nog wel maar wist spits v.d. Steen tot tweemaal toe met een grote kans niet het net te vinden. Dan kan je de klok erop gelijk zetten, dat het aan de andere kant wel kan gaan lukken, dat gebeurde dan ook vlak voor het einde van de wedstrijd in de 87e minuut na een fout in de Zuidlandse verdediging waar Onderdelinden het voor CWO kon afmaken en met zijn in tikker voor de 1-2 CWO van de laatste plaats in ranglijst haalde. Zuidland middenvelder Michilsen had in de 84e een gele kaart voor een overtreding van achter gekregen door de goedleidende scheidsrechter Afalah. Na het laatste fluitsignaal is Zuidland door dit zure verlies verder terug gezakt in de ranglijst, waar het zich nu op de voorlaatste positie op plek 13 bevindt. Momenteel gaat Zuidland door een moeilijke periode, maar hoopt het jeugdige team er toch op om een snelle ommekeer te kunnen maken en met een goede serie de weg naar boven weer in te kunnen slaan.

Volgende week zaterdag 1 december 2018 speelt Zuidland om 15:00 uur uit in en tegen Hellevoetsluis de derby.