Zuidland na winst bij MZC'11 verder in de beker! - Voetbalvereniging Zuidland

Zuidland na winst bij MZC'11 verder in de beker!

MZC'11 1

vv Zuidland 1

Groep 1 37

15 september 2018 14:30

Dogterom

Onbekend

Met een verdiende overwinning van 1-3  in Zierikzee bij MZC ’11 heeft Zuidland zich een plaats verschaft in het vervolg van de beker competitie. Ondanks, dat de ploeg van trainer Peter de Haan het bovenliggende spel na zo’n 60 minuten  liet wegzakken naar een bijna dramatisch niveau. Gelukkig stelde de centrum spits Leon v.d. Steen in de 87e minuut de winst veilig. Want het leek er eerder op, dat MZC ’11 op gelijke hoogte zou kunnen komen.  Hierdoor capituleerde de ploeg van de na opmerkingen tegen de leiding weggezonden MZC ’11 trainer Arie van der Ouwen.

Zuidland start sterk in de opening van de wedstrijd in de 4e minuut miste Randy de Macker maar net een goede mogelijkheid om de score te openen na een voorzet van de snelle linkerspits Ayrton Verlaan. Toch was er ook plotsklaps vanuit het niets een bal op de paal van de Zierikzeese rechtsback Coen Dalebout die met zijn linker pepernotenbeen vanaf rechts verrassend de bal langs S’lands doelman Cas Abbas schoot en deze via de paal zag weg kaatsen. Zuidland kwam hier goed mee weg.  In minuut 11 zette centrum verdediger Ricardo Rapmund met een prachtige steekpass opkomende linker verdediger Robin van Buuren op vrije doorgang, helaas werd deze afgefloten voor buitenspel.  Hierna volgde nog een scala aan kansen voor de S’landenaren.  Onder andere in de 20e minuut stuurt Rechter middenvelder Robert Michilsen linker spits Ayrton Verlaan diep weg en kan rechtstreeks doorrennen naar de goal van MZC ’11 maar zoals zoveel de laatste tijd schiet de kleine rappe spits weer eens tegen de keeper aan. We hunkeren als supporters naar het moment, dat we slimme subtiele lobjes en stiftjes voorgeschoteld gaan krijgen van deze spits. Het zou zomaar een kans zijn om zijn rendement nog meer te kunnen verhogen. Nog geen minuut later weer een goede kans om de wedstrijd open te breken voor Leon v.d. Steen na aangeven van Randy de Macker. Ook Kai de Hoog miste uit een rebound met zijn geplaatste schot het doel na een vrije trap genomen door Rapmund. Ook een veelvoud aan corners vanaf rechts door van Buuren worden dikwijls door doelman Bakker van MZC ’11 goed verwerkt.  Uiteindelijk is het in de 35e minuut wel raak na een assist van Leon v.d. Steen scoort “Tjeerd dik oog” lees Kai de Hoog de bevrijdende 0-1 voor Kai al weer zijn 3e doelpunt in de beker competitie. Weer volgen de kansen zich snel op de score uit te kunnen breiden helaas schiet Verlaan voorlangs en treft Versprille met zijn wonderlijke linkerbeen de paal. Vanuit een hoektrap kopt v.d. Steen nog rakelings over. Na een doorkop bal van v.d. Steen mist de Macker vrij voor keeper en komt de rebound bij Ayrton Verlaan en schiet hij in de 44e minuut eindelijk raak! Zo staat vlak voor rust de toch nog 0-2 voorsprong als tussenstand op het scorebord. En kan de Zuidlandse formatie met een gerust hart aan de welverdiende thee.

Na de rust worden er gelijk bij aanvang van de 2e helft 2 wissels door coach Peter de Haan doorgevoerd Rechtsback Romeo Rommy wordt vervangen voor Tim van Diën en voor middenvelder Sven Versprille komt Melvin Bout. In de aanvang van het 2e deel zijn er een paar kansen Michilsen schiet over en een schot van de Hoog wat naast gaat. Verlaan mist nog eens met een schot tegen de keeper aan. Na de wissel in de 59e minuut van MZC’11 waar Quant het veld ruimt voor Coolbergen kantelt de wedstrijd en zakt Zuidland bedroevend snel weg naar matig veldspel. En zo maakt de jonge grote spits Sander Backx van MZC’11 1-2 de aansluitende treffer met een schot vanuit de klus  in de 64e minuut. De licht geblesseerde Ricardo Rapmund wordt in de 68e minuut vervangen voor Maurice Wolters die hiermee zijn 250e officiële wedstrijd kan op tekenen. Hierna lijkt het erop, dat MZC’11 snel op gelijke hoogte zou komen maar worden de mogelijkheden hierop gelukkig voor Zuidland niet in resultaat omgezet. En komen de S’landse blauwhemden zelf na 80 minuten weer aan spelverbetering toe. Een schot van de Macker gaat over en het zelfde overkomt ook Robin van Buuren. Na een voorzet van Tim van Diën kopt Kai de hoog maar net over de lat bij doelman Bakker. Wederom een mooie voorzet van Diën komt bij Verlaan terecht die weet op zijn beurt de vrijstaande Leon van de Steen met een assist te bereiken en in de 87e minuut vrij de verlossende 1-3 binnen kon tikken. Vlak hierna kreeg de zelfde v.d. Steen  nog een goede kans na aangeven van Robin van Buuren maar miste. Uit de snelle counter hierna schoot Heijboer van MZC’11 net naast het doel bij keeper Cas Abbas. In de resterende tijd werd de wedstrijd verdienstelijk door Zuidland uitgespeeld en gaat het beker avontuur zich voortzetten.

Volgende week zaterdag 22 september speelt Zuidland uit in en tegen Nieuwenhoorn de eerste derby kraker van het nieuwe competitie seizoen 2018-2019.