• VV Zuidland - Piershil vooraf

19 okt 2017
  • Namens het bestuur van Voetbalvereniging Zuidland heet ik iedereen vanmiddag van harte welkom op ons sportcomplex "Groot-Nibbeland".

Dat welkom geldt in het bijzonder voor de spelers, technische staf, en supporters van onze tegenstander vv Piershil van de overkant, alsmede voor scheidsrechter Richard Steenbergen.

Bestaat de neutrale toeschouwer eigenlijk nog wel? Nu dat zo’n beetje alle clubs op Voorne-Putten op zaterdag spelen zijn ze in ieder geval schaars geworden. Aannemende, dat hij (of zij) er toch was moet er afgelopen zaterdag genoten zijn van de wedstrijd tegen CWO. Was de eerste helft voor Zuidland dan was de tweede voor CWO. Zes doelpunten redelijk verdeeld en beide hadden ze hem ook nog gewoon kunnen winnen, maar dat gebeurde niet, 3-3.

Een week later en alweer een thuiswedstrijd, Piershil komt overvaren. Alhoewel het hemelsbreed op een derby lijkt is deze wedstrijd sinds de heroprichting van Piershil in 1959 niet eens zo vaak in competitieverband gespeeld, slechts zeven keer. De allereerste keer was onder trainer Herman Hartgers en vond plaats op 3 april 1976 in 3B. Volgens De Rotterdammer was Piet Burger indertijd "tweemaal Leen te Snel af". Ondanks dat Johan Monster op de valreep nog tegen wist te scoren verloor Zuidland toch, 1-2. Het volledige verslag plus eindstand van dat seizoen is bewaard gebleven en bijgevoegd voor liefhebbers van vervlogen tijden (met dank aan de archivaris van Piershil). Overigens liep de laatste ontmoeting in en voor Zuidland beter af. Op 13 december 2014 waren er treffers van John van Tiggelen, Corly Bazoer en Marcel van der Berg met een stand na 90 minuten van 3-3, waarna Frank Molendijk in de 94e minuut alsnog beslissend was, 4-3.

De genoemde heroprichting van vv Piershil was noodzakelijk geworden door de verwoestende gevolgen van de watersnoodramp in 1953. Wat er in de tussenliggende jaren allemaal in Piershil is gebeurd, is terug te vinden op de prachtig gedocumenteerde website. Vooral in het overzichtelijk bijgehouden archief is het heerlijk nostalgisch neuzen. Een bezoekje meer dan waard!
    En we hebben er weer één! Razoel Stouten uit JO11-1 zal als Pupil van de Week deze wedstrijd in gang schieten en dat is, zoals bij iedere pupil bekend, om 14.30.

Vanzelfsprekend wens ik u namens het bestuur een aangenaam verblijf op ons complex en een leuke, sportieve wedstrijd toe.

Mededelingen van huishoudelijke aard: in de kantine is roken niet toegestaan en het nuttigen van alcoholische dranken mag buiten, alleen op het terras voor de kantine binnen de witgeschilderde lijnen.

Dave Chong
    Voorzitter v.v. Zuidland